Filmul "Grace of Monaco", primit cu ironii si critici in deschiderea Cannes 2014

Joi, 15 Mai 2014, ora 13:47
1311 citiri
Filmul "Grace of Monaco", primit cu ironii si critici in deschiderea Cannes 2014

Filmul "Grace of Monaco", cu Nicole Kidman, a fost primit in deschiderea Festivalului de la Cannes cu rasete, ironii si critici de jurnalistii din presa de specialitate.

"Este un film usurel, modern, intr-un decor elegant (...) si in multe locuri este teribil de comic. Problema este ca nu s-a vrut a fi o comedie", se arata intr-o recenzie a publicatiei Empire's Damon Wise, informeaza bbc.co.uk, potrivit Mediafax.

Daca unii critici au considerat filmul comic, Stephen Dalton, de la Hollywood Reporter, l-a considerat "plictisitor", afirmand ca este "o opera teatrala, insipida, care a generat mai multa drama in jurul sau decat pe ecran. Este posibil sa faci un film plictisitor dintr-un material bogat, suculent in intrigi? Asa se pare", a declarat Dalton.

De asemenea, filmul a fost criticat de printul Albert al II-lea de Monaco si de cele doua surori ale sale, printesele Caroline si Stephanie, care au considerat ca este bazat pe "referinte istorice eronate si indoielnice", catalogand acest lungmetraj drept "o farsa".

Pe de alta parte, Nicole Kidman, care interpreteaza rolul lui Grace Kelly in film, a spus la conferinta de presa de miercuri ca "Grace de Monaco" a fost realizat fara nicio rea intentie la adresa familiei regale.

"Bineinteles ca sunt trista, deoarece filmul nu are nicio rea intentie fata de aceasta familie, mai ales fata de Grace si Rainier. Am un mare respect pentru modul in care se simt (urmasii acestora, n.r.) si as vrea sa le spun ca am interpretat acest rol cu multa dragoste", a afirmat Nicole Kidman.

Povestea din lungmetrajul lui Olivier Dahan acopera doi ani din mariajul lui Grace de Monaco cu printul Rainier (Tim Roth), explorand atat relatia din spatele usilor inchise, cat si imaginea publica a celor doi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grace of Monaco, #filme festival Cannes, #critici film Grace of Monaco , #Stiri Filme