George Clooney va face un film despre scandalul ascultarii telefoanelor din Marea Britanie

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 12:13
1203 citiri
George Clooney va face un film despre scandalul ascultarii telefoanelor din Marea Britanie
Foto: (c) Alessandro Bianchi Files/REUTERS

Starul american George Clooney va regiza un film despre scandalul ascultarii telefoanelor, care a zguduit Marea Britanie in 2011, au anuntat studiourile Sony Pictures aflate la originea proiectului, informeaza joi AFP.

"Attack Hack" va fi o adaptare pentru marele ecran a cartii cu acelasi nume a jurnalistului Nick Davies. Reporterul cotidianului The Guardian a scris despre scandalul imperiului mediatic, patronat de magnatul Rupert Murdoch, care s-a soldat cu inchiderea fostului tabloid News of the World - cel mai bine vandut ziar din Marea Britanie. Filmarile vor incepe anul viitor, precizeaza Agerpres.

Este o poveste care combina "minciuni, coruptie si santaj la cele mai inalte niveluri ale guvernului, comise de cel mai mare ziar din Londra", a comentat George Clooney, intr-un comunicat publicat de Sony Pictures. Nick este un jurnalist curajos si incapatanat si este o onoare pentru noi sa transpunem cartea sa pe ecran, a adaugat actorul.

Michael De Luca, responsabil al studioului Columbia Pictures (filiala a Sony Pictures), a declarat ca George Clooney, al carui tata a fost ziarist, are un interes special pentru rolul jucat de jurnalism in vietile noastre.

Scandalul interceptarilor telefonice a dezvaluit legaturile stranse dintre imperiul mediatic, patronat de Rupert Murdoch, si politicieni, precum si metodele lipsite de scrupule ale tabloidelor britanice. Scandalul a afectat multe nume celebre, precum Kate Middleton, devenita din aprilie 2011sotia printului William, sau actorii Daniel Craig si Jude Law.

Murdoch a inchis cotidianul News of the World, in iulie 2011, dupa ce s-a aflat ca ziarul - cu cel mai mare tiraj in acea perioada - a accesat ilegal mesageria vocala a telefonului unei adolescente data disparuta si care ulterior a fost gasita decedata.

#George Clooney film, #film scanal ascultari telefoane , #Stiri Filme