Kevin Costner va primi Cinema Icon Award pentru intreaga sa cariera

Joi, 06 Martie 2014, ora 14:37
1144 citiri
Kevin Costner va primi Cinema Icon Award pentru intreaga sa cariera
Sursa foto:TotalFilm

Kevin Costner, devenit celebru prin rolul sau din westernul epic "Dansand cu lupii", va primi Cinema Icon Award pentru intreaga cariera, premiu care ii va fi acordat pe 27 martie, la gala CinemaCon Big Screen Achievement Awards din Las Vegas.

"Cu o cariera de peste 40 de ani, atat pe marele ecran, cat si in spatele camerei, Kevin Costner a incantat publicul cu performante memorabile si i-a cucerit cu abilitatile sale exceptionale de regizor. Contributia lui Costner la experienta cinematografica este inegalabila", se arata intr-un comunicat emis de Mitch Neuhauser, directorul evenimentului, informeaza contactmusic.com, conform Mediafax.

Gala de premiere are loc in timpul CinemaCon, congresul oficial al Asociatiei nationale a proprietarilor de cinematografe din Statele Unite, care va avea loc intre 24 si 27 martie, la Caesars Palace din Las Vegas.

Morgan Freeman a primit Cinema Icon Award in 2013

In 2013, Cinema Icon Award pentru intreaga cariera i-a fost acordat actorului Morgan Freeman.

Nascut intr-o periferie saraca a orasului Los Angeles, in anul 1955, Kevin Costner, licentiat in stiinte economice, si-a inceput cariera in cinema la varsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din "Silverado" (1985) si cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului "Incoruptibilii" (1987). Abia in 1990 a dobandit statutul de vedeta de prim calibru, prin rolul sau din westernul epic "Dansand cu lupii", care a fost recompensat cu doua premii Oscar. Au urmat roluri in filme de mare buget, ca "Robin Hood, printul hotilor", "JFK", "Bodyguard" si "Wyatt Earp, justitiarul Vestului salbatic", dar si in filme cu mai putin succes la public, precum "Waterworld - Lumea Apelor" (1995) si "Postasul" (1997).

In octombrie 2009, Kevin Costner a venit pentru prima data in Romania, unde a sustinut un concert alaturi de trupa sa, Modern West, in timpul Festivalului de film Ro-IFF de la Arad. El a revenit in Romania in 2012, pentru a filma miniseria TV "Hatfields & McCoys", sustinand cu aceasta ocazie si un concert intr-un club bucurestean.

De altfel, Kevin Costner a multumit "comunitatii cinematografice" din Romania care a contribuit la realizarea miniseriei de televiziune "Hatfields & McCoys", pentru care a primit premiul Emmy pentru cel mai bun actor in rol principal, la gala din 2012, si a repetat gestul la inceputul anului 2013, la gala Globurilor de Aur.

Kevin Costner a jucat recent in filmele de actiune "Jack Ryan: Agentul din umbra/ Jack Ryan: Shadow Recruit", de Kenneth Brannagh, si "Condamnat sa ucida", regizat de McG, care a avut premiera in cinematografele din Romania pe 21 februarie.

#george michael, #michael droguri, #artist droguri , #Stiri Filme