Lungmetrajul "Dupa dealuri", marele castigator al Best Film Fest 2013

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 12:11
1582 citiri
Lungmetrajul "Dupa dealuri", marele castigator al Best Film Fest 2013

Lungmetrajul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, a fost marele castigator al galei Best Film Fest, care a avut loc joi seara si in cadrul careia au fost premiate cele mai bune productii cinematografice ale anului trecut, informeaza un comunicat al organizatorilor, Asociatia Film Romania.

Premiile au fost acordate in urma voturilor exprimate de jurnalistii de specialitate.

Astfel, "Dupa dealuri" a fost desemnat cel mai bun film romanesc al anului 2012, devansand lungmetrajele "Toata lumea din familia noastra", de Radu Jude, si "Despre oameni si melci", de Tudor Giurgiu.

Filmul lui Mungiu, care a primit doua premii la Festivalul de la Cannes, anul trecut, pentru scenariu (Cristian Mungiu) si interpretare feminina (Cristina Flutur si Cosmina Stratan), a fost desemnat si cel mai bun lungmetraj european al anului 2012, fiind urmat de "Motoare sfinte/ Holy Motors", de Leos Carax, si "Artistul", de Michel Hazanavicius.

Cel mai bun actor roman al anului 2012 a fost desemnat Serban Pavlu ("Toata lumea din familia noastra"), urmat de Andi Vasluianu ("Despre oameni si melci") si Valeriu Andriuta ("Dupa dealuri").

La categoria "cea mai buna actrita", pe primul loc s-a clasat Cosmina Stratan, urmata de Cristina Flutur si Mihaela Sirbu ("Tatal fantoma").

Cristian Mungiu a fost desemnat si cel mai bun regizor, urmat fiind la aceasta categorie de Radu Jude ("Toata lumea din familia noastra") si Tudor Giurgiu ("Despre oameni si melci").

In Topul 10 al celor mai bune filme ale anului trecut, pe primul loc s-a situat "Dupa dealuri", urmat, in ordine, de "Motoare sfinte", "Le Havre", de Aki Kaurismaki, "Artistul", de Michel Hazanavicius, "Un spion care stia prea multe/ Tinker Taylor Soldier Spy", de Thomas Alfredson, "Baiatul cu bicicleta", de Jean Luc si Pierre Dardenne, "Oslo, 31 august", de Joachim Trier, si "Sapte psihopati si un caine", de Martin McDonaght. Pe ultimele doua locuri din Top 10 al filmelor anului 2012 se claseaza "Din dragoste pentru Roma", de Woody Allen, si "Doamne, ce macel!", de Roman Polanski.

Filmul cu cel mai mare succes de public in 2012 a fost declarat "Epoca de Gheata 4: Continente in deriva", iar premiul pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes de public i-a revenit lui Tudor Giurgiu, pentru "Despre oameni si melci".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dupa Dealuri premiu Best Film Fest, #premiu film Dupa Dealuri, #Cristian Mungiu premiu Best Film 2013 , #Stiri Filme