Proiectii suplimentare in Bucuresti, pentru sase filme de Cannes

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 16:25
1921 citiri
Proiectii suplimentare in Bucuresti, pentru sase filme de Cannes
Foto: dailysabah.com

Sase pelicule din programul Les Films de Cannes à Bucarest - "Winter Sleep", "Leviathan", "The Tribe", "Maidan", "Bridges of Sarajevo" si "La Jaula de Oro" - vor avea parte, la cererea publicului, de proiectii suplimentare, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti, intre 13 si 16 noiembrie.

Biletele pentru proiectiile suplimentare pot fi cumparate online, de pe www.eventbook.ro, dar si de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu, potrivit unui comunicat remis Mediafax .

Astfel, pe 13 noiembrie, de la ora 21.00, va fi proiectat "Colivia de aur/ La Jaula de Oro" (regia Diego Quemada-Diez, premiul Un Certain Talent, Cannes 2013), pe 14 noiembrie, de la ora 22.45, va fi proiectat "The Tribe" (regia Miroslav Slabospitchi, marele premiu Semaine de la Critique), pe 15 noiembrie, de la ora 13.30, va fi proiectat "Maidan" (regia Sergei Loznitsa, proiectie speciala, Cannes 2014), iar, de la ora 22.45, va rula "Leviathan" (regia Andrei Zviaghintev, premiul pentru scenariu, Cannes 2014). Pe 16 noiembrie, de la ora 12.30, va fi proiectat "Winter Sleep" (regia Nuri Bilge Ceylan, Palme d'Or 2014), iar, de la ora 21.30, va fi proiectat "Bridges of Sarajevo" (regia Aida Begic, Leonardo Di Costanzo, Jean-Luc Godard, Kamen Kalev, Isild Le Besco, Sergei Loznitsa, Vincenzo Marra, Ursula Meier, Vladimir Perisic, Cristi Puiu, Marc Recha, Angela Schanelec, Teresa Villaverde - proiectie speciala, Cannes 2014).

a cea de-a cincea editie a Les Films de Cannes à Bucarest, care a avut loc in perioada 24 - 30 octombrie, au luat parte peste 14.000 de spectatori, un numar record pentru istoria scurta a festivalului. Numeroase filme din program au rulat cu casa inchisa, biletele fiind epuizate cu cateva zile inainte de proiectie. Aproape jumatate din numarul total de bilete au fost achizitionate inainte de inceperea festivalului.

Spectatorii au avut ocazia sa vizioneze aproximativ 30 de titluri care au avut premiera mondiala in luna mai, la Festivalul de la Cannes. Invitatii speciali ai editiei au fost actritele Jacqueline Bisset si Berenice Bejo, regizorii Michel Hazanavicius, Bertrand Tavernier, Sergei Loznitsa si Radu Mihaileanu.

Editia a cincea a Les Films de Cannes à Bucarest a fost organizata de Asociatia Cinemascop, in parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti si cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Ministerului Culturii, Primariei Sectorului 1 si al Institutului Cultural Roman.

#Les Films de Cannes a Bucarest, #proiectii suplimentare filme Cannes , #Stiri Filme