Scorsese, dat in judecata de un "personaj" din "Lupul de pe Wall Street"

Joi, 20 Februarie 2014, ora 09:55
1604 citiri
Scorsese, dat in judecata de un "personaj" din "Lupul de pe Wall Street"

Producatorii filmului "Lupul de pe Wall Street" au fost dati in judecata pentru 25 milioane de dolari de Andrew Greene, un fost partener de afaceri al agentului de bursa a carui poveste a fost relatata in filmul "Lupul de pe Wall Street", datorita felului cum a fost descris in scenariu.

Greene, fost director executiv la firma de investitii Stratton Oakmont, solicita daune de 25 milioane de dolari si ii acuza de defaimare pe producatorii filmului, intrucat personajul sau era descris in "Lupul de pe Wall Street" ca un infractor, un consumator de droguri, un barbat pasionat de sexul cu prostituate si era ironizat pentru faptul ca purta peruca intrucat incepuse sa cheleasca, potrivit TMZ.com, citat de Mediafax.

In documentele depuse la tribunal, Andrew Greene spune ca partenerii sai de afaceri, inclusiv Jordan Belfort, personajul interpretat de Leonardo DiCaprio, i-au dat porecla "Wigman" ("Omul cu peruca") din cauza faptului ca obisnuia intr-adevar sa poarte o peruca.

In film, Greene este prezentat prin intermediul personajului Nicky "Rugrat" Koskoff, interpretat de P.J. Byrne, iar partenerii sai de afaceri - exact cum afirma Greene in acest proces - il ironizau fara mila din cauza pierderii premature a parului.

Greene: prezentare i-a afectat reputatia profesionala

Andrew Greene spune ca filmul l-a prezentat facand diverse lucruri ilegale si lipsite de etica - precum intretinerea de relatii sexuale cu prostituate chiar in fata colegilor sai.

Reclamantul afirma ca aceasta prezentare i-a afectat reputatia profesionala de expert in investitii bancare si ca producatorii filmului nu i-au cerut niciodata permisiunea de a se folosi de identitatea si imaginea lui.

Andrew Greene solicita daune financiare de 25 de milioane de dolari de la studiourile Paramount si de la regizorul Martin Scorsese si a solicitat justitiei sa retraga din circuitul cinematografic toate copiile acestui film.

Filmul "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street" a primit cinci nominalizari la premiile Oscar din acest an care vor fi decernate pe 2 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#film acuzatie, #Lupul de pe Wall Street, #Greene scorseze , #Stiri Filme