Starurile televiziunii americane vor pasi pe covorul rosu al premiilor Emmy

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 15:47
1237 citiri
Starurile televiziunii americane vor pasi pe covorul rosu al premiilor Emmy

Starurile de televiziune si internetul vor pasi duminica seara pe covorul rosu cu prilejul celei de-a 65-a editii a decernarii Premiilor Emmy, care va avea loc la Los Angeles.

Dintre nominalizati s-ar putea distinge 'House of Cards', primul serial televizat disponibil pe DVD si difuzat pe serviciul de streaming pe internet.

Serialul, care se deruleaza in capitala federala Washington si pe aleile Congresului, a fost nominalizat la noua categorii, intre care cel mai bun serial-drama. Regizat de David Fincher, "House of Cards" a fost produs doar pentru serviciul de streaming Netflix din SUA, disponibil cu abonament. Ar putea fi primul serial de acest gen castigator al prestigiosului premiu Emmy, echivalentul premiilor Oscar pentru televiziune, scrie AFP.

Nominalizarile pentru serialul 'House of Cards' arata ca industria de televiziune se schimba. Telespectatorii urmaresc din ce in ce mai mult emisiunile favorite prin intermediul internetului pe smartphone-uri sau tablete. Inspirat de un program al BBC din anii 1990, 'House of Cards' a fost difuzat integral online, cu toate cele 13 episoade, in luna februarie. Intrarea programelor create pentru internet in competitia oficiala de premiilor Emmy, unde pot concura de sapte ani, este o mica revolutie comparabila cu cea a primelor nominalizari ale televiziunilor prin cablu acum 20 de ani, comenteaza agentia franceza de presa.

Competitia va fi, totusi, acerba, principala provocare fiind reprezentata de serialul "Breaking Bad" produs de AMC (canal de televiziune prin cablu), pe care multi comentatori il vad triumfand. Serialele 'Homeland' si 'Mad Men' sunt, de asemenea, nominalizate la prestigiosul premiu.

Ceremonia va fi prezentata, intre altii, de Michael Douglas si Matt Damon (ambii nominalizati pentru filmul biografic "My Life with Liberace", care are 15 nominalizari). Elton John va fi si el prezent, pentru prima data, la decernarea premiilor Emmy, pentru a celebra memoria pianistului a carui viata este reconstituita de acest film de televiziune.

Gala urmeaza sa inceapa la ora locala 17.00 (luni, la 00.00 GMT) la Theatre Nokia cu avec Neil Patrick Harris maestru de ceremonie. In timpul celor trei ore de spectacol va fi adus un omagiu actorilor James Gandolfini si Cory Monteith , decedati in luna iunie.

#premii emmy, #nominalizari premii emmy, #categorii premii emmy , #Stiri Filme