"The Great Beauty" a primit trofeul pentru cel mai bun film la premiile EFA

Duminica, 08 Decembrie 2013, ora 10:20
1214 citiri
"The Great Beauty" a primit trofeul pentru cel mai bun film la premiile EFA

Lungmetrajul "The Great Beauty/ La Grande Bellezza", de Paolo Sorrentino, a primit trofeul pentru cel mai bun film la gala Academiei de Film Europene (EFA), care s-a desfasurat sambata seara, la Berlin.

Trofeul pentru cel mai bun film i-a fost inmanat regizorului Paolo Sorrentino de catre Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret.

De altfel, filmul "The Great Beauty" a fost marele castigator al editiei din acest an a premiilor EFA, adjudecandu-si patru premii, inclusiv pentru "cel mai bun regizor european" (Paolo Sorrentino), pentru "cel mai bun actor european" (Toni Servillo) si pentru "cel mai bun editor de film" (Cristiano Travaglioli).

"The Great Beauty" spune povestea unui scriitor aflat in pragul batranetii, Jep Gambardella (interpretat de Toni Servillo), care isi rememoreaza tineretea plina candva de pasiuni.

Pelicula "The Great Beauty" este propunerea Italiei la premiile Oscar de anul viitor, la categoria "cel mai bun film strain". "The Great Beauty" se numara printre candidaturile considerate eligibile pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru film strain care va fi decernat in 2014.

Totodata, filmul "The Great Beauty" a fost selectionat in competitia oficiala a editiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, la care regizorul Abdellatif Kechiche a fost recompensat cu Palme d'Or, pentru lungmetrajul "La Vie d'Adele: Chapitres 1 & 2".

#The Great Beauty film, #premii The Great Beauty, #premii Oscar 2014 , #Stiri Filme