Venituri record din vanzarile de bilete la film: 34,7 miliarde de dolari

Vineri, 22 Martie 2013, ora 08:51
1539 citiri
Venituri record din vanzarile de bilete la film: 34,7 miliarde de dolari

Vanzarile globale de bilete la film au crescut anul trecut cu 6% pana la nivelul record de 34,7 miliarde de dolari, stimulate de o crestere masiva in China, tara ce a devenit cea mai mare piata internationala de film, transmite Reuters.

Potrivit datelor publicate de Asociatia Cineastilor din America (MPAA) si Asociatia proprietarilor de sali de cinema (NATO), China a devansat Japonia devenind cea mai mare piata internationala, exceptand SUA si Canada, gratie unei cresteri de 36% pana la 2,7 miliarde de dolari.

Pe ansamblu, vanzarile de bilete in Asia au crescut cu 15% pana la 10,4 miliarde de dolari, in timp ce in Europa, Orientul Mijlociu si Africa au scazut cu 1% pana la 10,7 miliarde de dolari. In America Latina veniturile au crescut cu 6% pana la 2,8 miliarde de dolari. In SUA si Canada vanzarile au crescut cu 6% pana la 10,8 miliarde de dolari.

"China construieste 10 sali de cinema pe zi. Exista un apetit mare pentru film", a declarat directorul general al MPAA, Chris Dodd.

Filmele cu cel mai mare succes in 2012 pe pietele nord-americane au fost "The Avengers", produs de studiourile Walt Disney, care a inregistrat incasari domestice de 623,4 milioane de dolari urmat de "The Dark Knight Rises" produs de Warner Bros, care a strans 448,1 milioane de dolari.

Relansarea vanzarilor de bilete din 2012 vine dupa o scadere de 3% in 2011. Insa 2013 a inceput mai lent, veniturile din box office inregistrate de la inceputul anul si pana la data de 17 martie erau cu 12% mai mici decat cele inregistrate in perioada similara a anului trecut, potrivit Hollywood.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari globale bilete film, #sali cinema , #Stiri Filme