Filme de milioane! Top 10 cele mai scumpe productii din istoria cinematografiei

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 00:00
3111 citiri
Filme de milioane! Top 10 cele mai scumpe productii din istoria cinematografiei
Cele mai mari bugete

Ce este mai placut in sezonul rece decat sa te cuibaresti pe canapea cu o cana de ceai in mana si sa revezi filmele tale preferate? Daca esti in pana de idei, iata lista celor mai scumpe productii din toate timpurile.

Cinematografia a fost si pare ca va ramane mult timp de acum incolo forma de entertainment preferata de cei mai multi dintre noi. Incasarile uriase ii determina pe producatorii de la Hollywood sa aloce bugete din ce in ce mai mari, sperand ca operele lor sa faca istorie.

Iata topul celor mai scumpe filme din istoria cinematografiei, conform Mostexpensive.org.

Locul 10 - King Kong (2005): 207 milioane de dolari

King Kong este un remake al filmului omonim din 1993. Regizat de Peter Jackson, filmul ii are in rolurile principale pe Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody si Andy Serkis, adica gorila insasi. Bugetul initial al peliculei a fost 150 de milioane de dolari, urcand apoi pana la 207 milioane de dolari.

A fost lansat pe 14 decembrie 2005 si a adus incasari de 550 de milioane de dolari, plasandu-se pe locul 4 in topul filmelor cu cele mai mari venituri din istoria Universal Pictures.

Locul 9 - Superman Returns (2006): 209 milioane de dolari

Superman Returns este un film din seria "Super Eroi", bazat pe vechile benzi desenate cu Superman. Pelicula a fost regizata de Bryan Singer, Superman fiind actorul Brandon Routh. Celelalte staruri prezente in film sunt Kate Bosworth, Kevin Spacey, James Marsden, Frank Langella, si Parker Posey. Premiera de la Los Angeles a avut loc pe 21 iunie, 2006, iar veniturile totale generate de film au fost de 391 de milioane de dolari.

Locul 8 - X-Men: The Last Stand (2006): 210 milioane de dolari

X-Men: The Last Stand (numit si X-Men 3 sau X3) este tot un film cu super eroi, realizat in 2006. Filmul l-a avut initial ca regizor pe Bryan Singer, care a fost inlocuit de Brett Gartner, dupa ce acesta a parasit platourile de filmare pentru a lucra la Superman Returns.

Pelicula a ajuns pe marile ecrane pe 26 mai, 2006, avandu-I in rolurile principale pe Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart, Famke Janssen si Anna Paquin. Fimul a generat incasari de peste 459 de milioane de dolari.

Locul 7 - Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006): 225 milioane de dolari

Dead Man's Chest este un film fantasy produs in 2006, fiind a doua parte din seria Pirates of the Caribbean. Regizat de Gore Verbinski, pelicula ii are in rolurile principale pe Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Bill Nighy, Stellan Skarsgard si Naomie Harris. Filmul, lansat pe 7 iulie, 2006, este pe locul 4 in topul productiilor cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei, generand venituri de 1 miliard de dolari.

Locul 6 - The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008): 225 milioane de dolari

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian este un film fantasy-epic, bazat pe romanul semnat de C.S. Lewis. Pelicula a fost regizata de Andrew Adamson si ii are in rolurile principale pe Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Liam Neeson si Sergio Castellitto. Filmul a ajuns pe marile ecrane pe 16 mai, 2008, si a generat incasari de 419 milioane de dolari.

Locul 5 - Avatar (2009): 237 milioane de dolari

Avatar estye un film epic science fiction, produs, scris si regizat de James Cameron. Personajele sunt interpretate de Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Joel David Moore, Giovanni Ribisi si Sigourney Weaver. Fimul a fost lansat pe 10 decembrie, 2009, si a devenit un succes enorm, generand venituri de peste 2 miliarde de dolari.

Locul 4 - Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009): 250 milioane de dolari

Harry Potter and the Half-Blood Prince este o aventura fantastica ce a ajuns in cinematografe pe 15 iulie, 2009. Este al saselea film din seria Harry Potter, bazata pe romanele lui J.K. Rowling. Pelicula a fost regizata de David Yates si i-a avut in rolurile principale pe Daniel Radcliffe, Rupert Grint si Emma Watson. Filmul a avut un succes peste asteptari, veniturile de 933 de milioane de dolari plasandu-l pe locul 12 in topul productiilor cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei.

Locul 3 - Spiderman 3 (2007): 248 de milioane de dolari

Spiderman 3 este un film cu supereroi lansat pe 16 aprilie, 2007, scris si regizat de Sam Raimi. Printre actorii principali ce dau viata personajelor se numara Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church, Topher Grace, Bryce Dallas Howard, Rosemary Harris, J.K. Simmons si James Cromwell. Veniturile totale ale fimului au depasit 890 de milioane de dolari.

Locul 2 - Tangled (2010): 260 de milioane de dolari

Tangled este un musical animat ce a ajuns pe marile ecrane pe 17 noiembrie 2010. Produs de Studiourile Walt Disney Animation, personajele sunt insufletite de vocile actorilor Mandy Moore, Zachary Levi si Donna Murphy. Povestea este bazata pe Rapunzel, basmul nemtesc al Fratilor Grimm.

Este al doilea cel mai scump film facut vreodata, iar veniturile sale s-au ridicat la 449 milioane de dolari.

Locul 1: Pirates of the Caribbean: At World's End (2007): 300 milioane de dolari

Pirates of the Caribbean: At World's End a fost lansat pe 24 mai, 2007, si este al treilea film din seria "Piratilor din Caraibe". Pelicula este regizat de Gore Verbinski si ii are in componenta pe Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Stellan Skarsgard, Bill Nighy, Chow Yun-fat, Geoffrey Rush, Jack Davenport, Kevin McNally si Jonathan Pryce. Acesta este cel mai scump film facut vreodata, iar veniturile sale au depasit 960 de milioane de dolari.

#top filme vazut, #top filme scumpe, #top filme buget, #filme cel mai mare buget, #avatar, #piratii caraibe, #spiderman, #cronicile marnia , #Top filme