Lectii de cariera de la Hollywood! Vezi cele mai bune filme business

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 00:00
2421 citiri
Lectii de cariera de la Hollywood! Vezi cele mai bune filme business
Filme business

Vine iarna, asa ca probabil vei renunta la iesirile in oras pentru a te instala in fata televizorului. Profita de aceasta perioada de hibernare pentru a viziona cele mai bune filme de business.

Micile trucuri utile in afaceri nu se invata doar din carti sau de la sefi. Industria cinematografica este plina de povesti care te vor transforma peste noapte intr-un om de afaceri mai abil si mai inspirat.

Iata cele mai bune filme de afaceri, conform unui top realizat de Askmen.com.

Citizen Kane (Cetateanul Kane - 1941)

Cetateanul Kane este considerat de majoritatea cel mai bun film din categoria business, insa nu sunt putini cei pentru care aceasta pelicula este cea mai buna din toate punctele de vedere. Orson Welles a scris, a regizat si a jucat in aceasta opera de arta care prezinta povestea lui Charles Foster Kane.

Intamplarile sunt inspirate din viata magnatului mass-media William Randolph Hearst. Cetateanul Kane este o sursa de inspiratie pentru foarte multi oameni de afaceri, iar subiectul este de zeci de ani tema de studiu in scolile de film.

Wall Street (1987)

Coruptia de pe piata de capital, tranzactii ilegale si spionaj. Toate acestea sunt portretizate in Wall Street intr-un mod care te tine cu sufletul la gura. Poate ca in realitate Wall Street functioneaza mai eficient decat personajele interprette de Michael Douglas si Charlie Sheen, insa niciun alt film nu reliefeaza atat de bine "lacomia".

Wall Street este inspirat din cariera investitorului Ivan Boesky, interpretat de Douglas sub numele de Gordon Gekko.

Milioanele de dolari ale lui Gekko nu sunt faucte pe cai ortodoxe, acesta fiind un om fara principii, crud, viclean, avid de bani si putere.

Trading Places (Pariul - 1983)

Dan Akyroyd si Eddie Murphy joaca exceptional rolul a doi barbati care fac schimb de locuri, trecand de la bogatie la saracie si viceversa. Povestea este plina de ironie, sarcasm, nedreptate sociala si lacomie.

Facut in anul 1983, filmul a atins cateva subiecte tabu, Murphy transformandu-se din om al strazii, in escroc, iar apoi in bogatas.

Filmul este plin de comentarii amare despre multele nereguli ale Visului American.

Nu are rost sa adaugam faptul ca Murphy ofera o doza de umor care te va face sa razi cu lacrimi.

Glengarry Glen Ross (Totul de vanzare - 1992)

Cand faci un film cu Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin, Ed Harris, Alan Arkin si Kevin Spacey, n-ai cum sa gresesti. Acel film va deveni un clasic.

"Totul de vanzare" este adaptarea cinematografica a piesei de teatru a lui David Mamet, premiata cu Pulitzer. Subiectul prezinta inselatoriile de pe piata imobiliara, intr-un mod stralucitor si elocvent. La fel cum pelicula "Boiler Room" a prezentat recent piata de capital, Glengarry Glen Ross pune pe masa vietile dubioase ale angajatilor firmei imobiliare "Premiere Properties".

Jerry Maguire (1996)

Acesta nu este doar unul dintre cele mai bune filme de business, ci si cel mai potrivit film pentru o intalnire romantica. Jerry Maguire este inspirat din viata super-impresarului sportiv Lee Steinberg. Daca mai exista barbati care cred ca aceasta meserie este floare la ureche, atunci cu siguranta nu au vazut acest film. Pelicula ne prezinta povestea lui Maguire, un carierist energic si indraznet, care prefera sa ramana cu un singur client decat sa faca compromisuri la locul de munca.

Daca aveti nevoie de o inspiratie pentru a va confrunta seful, atunci acesta este filmul pe care trebuie sa-l vedeti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top filme vazut, #top filme afaceri, #top filme business, #cele mai bune filme , #Top filme