Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ARC solicita demisia ministrului Daniel Chitoiu

ARC solicita demisia ministrului Daniel Chitoiu


Agentia Romana de Consultanta (ARC) cere demisia ministrului Daniel Chitoiu, ca urmare a suspiciunilor de frauda si a recunoasterii lipsei de profesionalism din Minister de catre ministrul Finantelor.

ARC este o asociatie non-profit si non-oartizana politic, care a sprijit si prezentat demersul de a anula sesiunea de inscrieri on-line a cererilor de acord de finantare in baza H.G. nr. 274/2013, organizata in data de 28.08.2013.

Presedintele Laura Zainescu a mentionat ca luni, 2 septembrie, ARC va organiza o conferinta de presa pentru prezentarea analizei celor 714 societatii comerciale care au fost inregistrate on-line.

Ministerul Finantelor a anulat inregistrarea online pentru schema de minimis

Ministrul Finantelor a decis ca sesiunea de inregistrare online pentru schema de minimis, derulata miercuri dimineata, dar reclamata de mai multi inreprinzatori, sa fie anulata si reluata ulterior pentru a fi eliminata astfel orice suspiciune cu privire la corectitudinea derularii acestei proceduri.

Miercuri seara, Ministerul Finantelor a transmis un comunicat in care ministrul de resort, Daniel Chitoiu, anunta anularea procedurii derulate dimineata.

"In cursul zilei am fost informat in legatura cu existenta unor probleme in procedura de depunere online din cadrul schemei de minimis. Am dispus imediat demararea unei anchete interne impreuna cu STS si alte institutii competente din domeniul sigurantei IT. Din primele investigatii a rezultat faptul ca resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente in urma anticiparii gresite a numarului mare de firme care sunt interesate.

Astfel, au aparut blocaje si mesaje de eroare in accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis. Ca urmare, am decis ca sesiunea de inregistrare online desfasurata astazi pentru schema de minimis sa fie anulata si reluata ulterior pentru a oferi egalitate deplina de sanse tuturor IMM-urilor interesate sa inregistreze cereri de finantare, eliminand orice suspiciune cu privire la corectitudinea derularii acestei proceduri", afirma ministrul Finantelor.

Schema minimis pentru IMM-uri, epuizata in cateva minute

Sesiunea de inregistrare online a cererilor de ajutor pentru IMM-uri a fost declarata inchisa miercuri dimineata la ora 8:35:41, dupa numai cinci minute de la deschidere, in urma epuizarii bugetului in valoare de 500 de milioane de lei alocat schemei, potrivit unui anunt postat pe site-ul Ministerului Finantelor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice, din totalul de 714 solicitari transmise, un numar de 644 de solicitari a fost admis, restul fiind respinse intrucat fie depaseau plafonul de 200.000 euro admis per solicitant, fie din cauza inregistrarilor multiple ale aceleasi intreprinderi (acelasi CUI).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3853 ori