Credite pentru IMM. Care sunt cele mai bune oferte ale bancilor

Joi, 21 Februarie 2013, ora 07:15
12280 citiri
Credite pentru IMM. Care sunt cele mai bune oferte ale bancilor
Sursa foto : ehow

Intr-o perioada in care finantarea devine din ce in ce mai scumpa, oferta bancilor pentru IMM-uri este destul de redusa. Banca Transilvania, BCR si Raiffeisen se numara printre bancile dispuse sa finanteze IMM-urile. Rata dobanzii variaza intre 4,5% si 10% pe an, iar perioada de rambursare incepe de la 12 luni si se poate extinde pana la 10 ani.

De cele mai multe ori, clientii IMM beneficiaza si de o perioada de gratie de 6-12 luni, iar suma acordata poate acoperi integral valoarea investitiei. Felul in care sunt folositi banii este monitorizat de banca, reprezentantul firmei trebuind sa prezinte dupa fiecare tragere documentele care atesta ca sumele au fost cheltuite conform intelegerii contractuale.

Bancile au pregatit si oferte de credite imobiliare pentru microintreprinderi. Perioada de rambursare este extinsa la 15 ani pentru a permite imprumutarea unor sume mai mari, fara a exista un avans minim, conform conso.ro.

Banca Transilvania, una dintre bancile care s-au pozitionat pe piata locala in special pe segmentul finantarii corporative, ofera mai multe tipuri de credite.

Exista credite cu analiza simplificata, rapide, cu scrisori de garantie bancara, pentru firme nou infiintate sau credite rapide din surse BERD. Perioada de rambursare variaza intre 12 luni si 10 ani, iar suma maxima care poate fi imprumutata ajunge la 100.000 de euro sau echivalentul in lei.

Valoarea dobanzii depinde de mai multe criterii, printre care se numara evolutia veniturilor, tipul de afacere (persoana fizica autorizata, intreprindere indiviuala sau societate comerciala) sau procentul din afaceri care se deruleaza prin Banca Transilvania.

In oferta Raiffeisen exista patru tipuri de investitii pentru IMM-uri: creditul de investitii, cel de investitii pentru eficienta energetica, Flexi IMM si creditul imobiliar IMM. Suma minima care poate fi imprumutata este de 3.000 de euro sau echivalentul in lei, in cazul creditului de investitii si ajunge la 1.5 milioane de euro in cazul creditului de investitii pentru eficienta energetica. Perioada de rambursare incepe de la doi ani si se poate prelungi pana la 10 ani, iar dobanda incepe de la 4%.

Millennium Bank ofera cel mult 250.000 de euro, pe o perioada maxima de cinci ani. Dobanda variabila este de 9%, iar comisionul de administrare se ridica la 0,75% din suma imprumutata si se aplica anual, potrivit informatiilor publicate pe vreaucredit.ro.

Creditul IMMediat oferit de Millennium este destinat unei game variate de nevoi: investitii, capital de lucru sau alte nevoi financiare.

Linia de credit pentru clientii IMM lansata de Bank Leumi are o dobanda la lei de 8,9%, fixa pe intreaga perioada de valabilitate a liniei de credit. Perioada de creditare este cuprinsa intre 6 si 12 luni, timp in care clientii pot beneficia de un numar nelimitat de trageri. Creditul disponibil este reintregit pe masura ce clientii ramburseaza sumele utilizate, mentioneaza conso.ro.

Si BCR, cea mai mare banca din Romania, ofera finantare pentru IMM-uri, dar suma maxima, perioada de creditare si nivelul dobanzii sunt stabilite de reprezentantii banciii cu fiecare client in parte, arata site-ul oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#solutii finantare IMM, #credit imm, #oferte credite IMM , #Finantare afaceri