Romania poate deveni o natiune start-up precum Israelul

Joi, 26 Februarie 2015, ora 10:20
1679 citiri
Romania poate deveni o natiune start-up precum Israelul

Osnat Peled, Director General Mentor Finance, fost cetatean israelian relocat in Romania cu 10 ani in urma, crede ca Romania are capacitatea si creativitatea de a se dezvolta ca natiune startup si antreprenoriala, reabilitand in acelasi timp economia tarii.

"Intalnesc in fiecare saptamana oameni talentati ce detin companii in crestere cu potential ridicat, ce vin cu idei bune, insa le lipsesc instrumentele si cunostintele pentru a-si transforma afacerea intr-o poveste de succes.

Israelul de exemplu este o inspiratie: o tara mica, fara resurse naturale, care produce mai multe companii start-up de succes decat alte tari mari: Japonia, China, India, Canada, chiar si Marea Britanie, conform U.S. Council on Foreign Relations.

In Romania potentialul este urias, piata este mare si exista un acces larg la Europa si la indivizi talentati.

Observam o tendinta a companiilor internationale de a alege sa opereze afacerile in Romania, cu o echipa romaneasca locala; prin urmare cunostintele si talentul exista in aceasta tara", spune Osnat Peled.

Aceasta spuen ca elementele cheie pentru orice afacere de succes,in special pentru o companie start-up (start-up in orice domeniu, nu doar high-tech) se bazeaza pe combinatia dintre dezvoltarea afacerii si acces direct la fonduri, indiferent daca acestea sunt fonduri private sau solutii de finantare corporate.

Aceste doua elemente pot face diferenta dintre succes si esec, in special in etapa de start-up a companiei.

"Majoritatea managerilor si proprietarilor de afaceri pe care i-am intalnit constientizeaza foarte putin varietatea resurselor financiare pe care le pot folosi pentru compania lor, atat pentru nevoile de investitii cat si pentru capital de lucru.

Fondurile pot schimba intr-adevar strategiile de business si deschid noi segmente pentru dezvoltare.

Majoritatea companiilor mici si mijlocii nu stiu ca au acces la finantare si in unele cazuri le lipsesc cunostintele pentru a-si prezenta ideile unui investitor, banci sau fond de investitii", spune Osnat Peled.

"Nu vad nici un motiv pentru care Romania nu poate deveni urmatoarea tara start-up. Investitori, fonduri si banci din reteaua noastra continua sa caute canale fezabile pentru investitiile lor. Fondurile sunt absolut accesibile, dar pot fi directionate doar spre companiile potrivite.

Folosim metode israeliene verificate pentru dezvoltare afaceri si recrutare fonduri, personalizate pentru mentalitatea si piata din Europa de Est. Impreuna cu o intelegere in profunzime a realitatii financiare si acces larg la surse de finantare, cred ca putem atinge schimbarea necesara si vom vedea in sfarsit mai multe companii si antreprenori romani atingand succesul atat local cat si global", incheie Peled.

D.R.

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#Osnat Peled startup, #Osnat Peled afaceri, #fonduri Romania Israel , #Finantare afaceri