Cererile pentru acciza la motorina se depun pana la 31 decembrie

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 15:09
2295 citiri
Cererile pentru acciza la motorina se depun pana la 31 decembrie
Finantare agricultura

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste beneficiarilor ca, pana la data de 31 decembrie 2011, se depun cererile de acord prealabil pentru finantare prin rambursare pentru motorina cu acciza redusa pentru anul 2012.

Cererea de acord prealabil pentru finantare prin rambursare se depune la centrul APIA judetean / al municipiului Bucuresti, pe raza caruia este situata exploatatia agricola pentru care se solicita ajutorul de stat sau unde a fost depusa cererea de plata pentru sprijinul pe suprafata, iar acordul prealabil pentru finantare prin rambursare se emite de catre centrul APIA judetean / al municipiului Bucuresti, in termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii de acord prealabil.

Potrivit APIA, ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli care indeplinesc unele conditii, in functie de sectorul (vegetal, zootehnic si/sau imbunatatiri funciare) in care isi desfasoara activitatea.

Astfel, acestia trebuie sa fie inscrisi in evidentele APIA cu suprafetele de teren pe care le exploateaza sau in Registrul agricol, Registrul plantatiilor viticole, alte evidente funciare.

De asemenea, trebuie sa fie inregistrati in Registrul national al exploatatiilor (RNE) al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor cu efectivele de animale sau sa detina document de inregistrare/autorizare sanitara veterinara pentru pasari/familii de albine/viermi de matase.

Totodata, trebuie ca suprafata totala de teren pe care le exploateaza sa fie de minimum un hectar inclusiv, iar suprafata parcelelor agricole sa fie de cel putin 0,3 ha.

In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 ha.

De asemenea, trebuie sa exploateze/sa detina/sa creasca animale/pasari/familii de albine/viermi de matase in vederea obtinerii productiei agricole pentru care solicita ajutorul de stat, dar si sa utilizeze instalatii de irigat actionate cu motoare termice.

Ajutorul de stat se acorda prin rambursarea diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#agricultura finantare, #apia cereri, #cereri fonduri agricultura, #acciza motorina termen , #Finantare agricultura