FMI intrerupe negocierile cu Romania dupa caderea Cabinetului Ungureanu

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 16:19
1771 citiri
FMI intrerupe negocierile cu Romania dupa caderea Cabinetului Ungureanu

Misiunea de evaluare a FMI, Comisia Europeana si Bancii Mondiale va intrerupe negocierile cu autoritatile romane, dar va continua discutiile tehnice atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice, urmand sa mai stea in tara cel putin cateva zile.

"Vor continua discutiile tehnice, dar nu vor continua negocierile. Sunt multe discutii legate de tintele pentru primul trimestru, de reformele structurale, de asistenta tehnica, iar acestea pot fi continuate, fara a se mai negocia nimic", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Intrebat daca delegatia FMI ar putea parasi Romania mai devreme de 7 mai, termenul initial pentru finalizarea misiunii de evaluare, Tanasescu a raspuns ca, cel putin in urmatoarele zile din saptamana viitoare, echipa se va mai afla la Bucuresti pentru discutii tehnice.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a cazut, dupa ce motiunea de cenzura depusa de USL a fost adoptata cu 235 de voturi, potrivit senatorului Puiu Hasotti.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu s-a confruntat, vineri, cu prima motiune de cenzura. Diferenta dintre majoritatea si minoritatea parlamentara, adica intre Putere si Opozitie, a tinut de cateva voturi.

Victor Ponta este propunerea USL pentru pozitia de prim ministru.

"Am facut un lucru bun pentru Romania, deoarece 6 luni sunt suficiente sa incepem drumul spre reconstructia Romaniei, sunt foarte importante", a declarat Victor Ponta.

"Am fost onorat sa conduc un asemenea guvern. Ma bucur ca in am reusit sa facem ceea ce trebuie pentru tara. Eu, personal, nu mi-am spus ultimul cuvant", a declarat fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu.

Pentru ca Guvernul sa fi fost demis, era nevoie de 231 de voturi.

Motiunea de cenzura a fost initiata de 116 senatori si deputati. Votul a fost secret, cu bile.

Statisticile votarii:

- Numarul total al deputatilor si senatorilor, 460.

- Numarul celor prezenti: 259

- Voturi exprimate: 248

- Voturi anulate: 4

- Voturi valabile exprimate: 239

- Voturi pentru adoptarea motiunii de cdenura: 235

- Voturi impotriva motiunii de cenzura: 4

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#FMI intrerupere negocieri Romania, #FMI Cabinet Ungureanu cadere , #Finantare externa