FMI intrerupe negocierile cu Romania dupa caderea Cabinetului Ungureanu

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 16:19
1771 citiri
FMI intrerupe negocierile cu Romania dupa caderea Cabinetului Ungureanu

Misiunea de evaluare a FMI, Comisia Europeana si Bancii Mondiale va intrerupe negocierile cu autoritatile romane, dar va continua discutiile tehnice atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice, urmand sa mai stea in tara cel putin cateva zile.

"Vor continua discutiile tehnice, dar nu vor continua negocierile. Sunt multe discutii legate de tintele pentru primul trimestru, de reformele structurale, de asistenta tehnica, iar acestea pot fi continuate, fara a se mai negocia nimic", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Intrebat daca delegatia FMI ar putea parasi Romania mai devreme de 7 mai, termenul initial pentru finalizarea misiunii de evaluare, Tanasescu a raspuns ca, cel putin in urmatoarele zile din saptamana viitoare, echipa se va mai afla la Bucuresti pentru discutii tehnice.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a cazut, dupa ce motiunea de cenzura depusa de USL a fost adoptata cu 235 de voturi, potrivit senatorului Puiu Hasotti.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu s-a confruntat, vineri, cu prima motiune de cenzura. Diferenta dintre majoritatea si minoritatea parlamentara, adica intre Putere si Opozitie, a tinut de cateva voturi.

Victor Ponta este propunerea USL pentru pozitia de prim ministru.

"Am facut un lucru bun pentru Romania, deoarece 6 luni sunt suficiente sa incepem drumul spre reconstructia Romaniei, sunt foarte importante", a declarat Victor Ponta.

"Am fost onorat sa conduc un asemenea guvern. Ma bucur ca in am reusit sa facem ceea ce trebuie pentru tara. Eu, personal, nu mi-am spus ultimul cuvant", a declarat fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu.

Pentru ca Guvernul sa fi fost demis, era nevoie de 231 de voturi.

Motiunea de cenzura a fost initiata de 116 senatori si deputati. Votul a fost secret, cu bile.

Statisticile votarii:

- Numarul total al deputatilor si senatorilor, 460.

- Numarul celor prezenti: 259

- Voturi exprimate: 248

- Voturi anulate: 4

- Voturi valabile exprimate: 239

- Voturi pentru adoptarea motiunii de cdenura: 235

- Voturi impotriva motiunii de cenzura: 4

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#FMI intrerupere negocieri Romania, #FMI Cabinet Ungureanu cadere , #Finantare externa