Franks (FMI): Economia Romaniei, neafectata de rezultatul alegerilor prezidentiale

Marti, 07 Februarie 2012, ora 19:49
3458 citiri
Franks (FMI): Economia Romaniei, neafectata de rezultatul alegerilor prezidentiale

Va exista o relatie foarte buna intre institutiile financiare internationale si Romania indiferent de rezultatul alegerilor prezidentiale, a declarat Jeffrey Franks, seful Misiunii Fondului Monetar International (FMI) pentru Romania.

"Nu ma astept ca, indiferent de schimbarile de cabinet si de guvern, sa existe schimbari radicale in directia luata de politicile economice ale Romaniei. Exista un sprijin larg, pentru un acord, in continuare, cu Banca Mondiala, Fondul Monetar International si Uniunea Europeana si am toate asteptarile corespunzatoare, ca orice s-ar intampla si in urmatoarele alegeri, sa existe o relatie de cooperare foarte buna, cu Romania", a declarat marti, Jeffrey Franks, intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati.

Acesta a exprimat disponibilitatea reprezentantilor FMI de a se intalni cu noul prim-ministru, dar, deocamdata, "asteapta confirmarea acestuia si a noului Cabinet".

"Intotdeauna suntem disponibili pentru a ne intalni, in Romania, dar cred ca trebuie sa asteptam procesul de confirmare a noului prim-ministru, a noului Cabinet; dar, vom fi intotdeauna disponibili pentru a ne intalni cu el. Nu este o problema pentru noi sa ne reintoarcem. Avem, de asemenea, un birou in Bucuresti, un reprezentant al Fondului, care este intotdeauna aici - Tony Lybeck - astfel incat vom putea sa fim disponibili pentru discutii, in orice moment", a precizat Jeffrey Franks.

Responsabilul FMI a subliniat ca, regulat, au loc intalniri si cu Opozitia si concluzia este ca, desi exista diferente de opinie, imaginea generala este ca Romania are nevoie de politici responsabile, care sa o fereasca de contagiunea din alte parti ale Europei.

"Ne intalnim, in mod regulat, cu mai multe componente ale societatii. Ne intalnim cu Opozitia la fiecare vizita, cand venim aici. La fiecare trei luni, ne intalnim cu ei. Ceea ce putem sa vedem este ca, desi exista unele diferente de vedere, unele politici se vad diferit, in termeni largi exista o imagine generala".

"Trebuie sa avem politici responsabile in Romania, pentru ca aceasta este politica de asigurare cea mai buna pentru a ne feri de contagiunile din alte parti ale Europei si este calea optima sa aducem Romania pe un trend de crestere economica buna', a explicat Franks.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Franks FMI Romania, #premier Ungureanu FMI, #politici economice Romania acord FMI , #Finantare externa