Japonia finanteaza FMI cu inca 60 mld. de dolari

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 10:16
1481 citiri
Japonia finanteaza FMI cu inca 60 mld. de dolari

Japonia va finanta FMI inca 60 miliarde de dolari, pentru a ajuta la depasirea crizei datoriilor in zona euro, informeaza AFP.

"Ministrul de finante, Jun Azumi, a declarat ca Japonia va furniza 60 de miliarde de dolari pentru a consolida bazele financiare ale FMI", a indicat un purtator de cuvant al ministerului nipon.

Angajamentul Japoniei este a doua promisiune ferma de finantare suplimentara, dupa cea a zonei euro, de 150 miliarde de euro (198 miliarde de dolari). El va fi prezentat oficial de autoritatile nipone cu prilejul unei reuniuni a ministrilor de finante si sefilor bancilor centrale ai G20, care va avea loc la Washington, la 20 aprilie, si la viitoarea adunare generala semestriala a FMI. In schimbul sprijinului sau indirect, Tokyo "le va cere in mod ferm europenilor sa isi intareasca si mai mult plasele de protectie", a subliniat ministrul Azumi.

Decizia Japoniei raspunde unui apel lansat de directorul general al FMI, Christine Lagarde, care a cerut in ianuarie furnizarea de contributii suplimentare - calculate la 600 miliarde de dolari - pentru a creste cu 500 de miliarde de dolari resursele de creditare ale institutiei, in scopul combaterii crizei datoriilor in Europa si a efectelor sale in alte parti ale lumii.

Intr-un comunicat emis marti la Washington, Christine Lagarde a salutat imediat "rolul motor si angajamentul solid al Japoniei in favoarea multilateralismului", si a chemat "statele membre al Fondului sa ii urmeze exemplul"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Japonia finantare FMI, #Japonia criza datoriilor , #Finantare externa