Ungaria: Imprumutul de la FMI nu va depasi 20 miliarde de euro

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 14:28
1696 citiri
Ungaria: Imprumutul de la FMI nu va depasi 20 miliarde de euro

Ungaria se asteapta ca noul acord de tip preventiv cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International sa fie mai mic decat pachetul de sprijin financiar de 20 miliarde de euro obtinut in perioada de varf a crizei financiare din 2008, a declarat joi Antal Rogan, seful comisiei economice a parlamentului de la Budapesta.

"In 2008, guvernul s-a gandit sa ia un imprumut de 7-10 miliarde de euro, dar expertii FMI au decis dublarea acelei sume. Spre deosebire de decizia de atunci, noul acord va fi cu siguranta mai mic", a afirmat Antal Rogan.

Miercuri, seful echipei ungare de negociere cu FMI, Tamas Fellegi, a subliniat ca discutiile cu FMI vor viza un acord de tip preventiv, iar volumul imprumutului nu a fost inca decis, acest lucru urmand sa fie abordat in cursul negocierilor. Tamas Fellegi a adaugat ca nu au fost inca fixate date concrete pentru derularea discutiilor, dar ca este posibil ca acestea sa se deruleze timp de mai multe saptamani avand in vedere climatul actual de pe pietele financiare internationale.

Anterior, Comisia Europeana s-a declarat dispusa sa inceapa negocierile cu Ungaria asupra unui ajutor financiar, dupa garantiile oferite de guvernul lui Viktor Orban ca va asigura independenta Bancii Centrale.

Autoritatile de la Budapesta se asteapta sa semneze un acord de tip preventiv cu Fondul Monetar International in al doilea trimestru al acestui an.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ungaria imprumut FMI UE, #Ungaria negocieri FMI , #Finantare externa