ANR vrea monitorizarea traficului din porturile maritime

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 16:03
2009 citiri
ANR vrea monitorizarea traficului din porturile maritime

Autoritatea Navala Romana (ANR) va realiza un studiu de fezabilitate pentru implementarea unui program de raportare aplicabil navelor la sosirea in si/sau la plecarea din porturile maritime din Romania, estimat la peste 1,1 mil. euro, finantat 50% din fonduri europene si 50% din bugetul ANR, informeaza NewsIn.

"Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a aprobat participarea Autoritatii Navale Romane (ANR) la proiectul «Studiu de Fezabilitate pentru implementarea Interfetei Nationale Electronice Unice privind formalitatile de raportare aplicabile navelor la sosirea in si/sau la plecarea din porturile maritime din Romania (Romanian National Single Window – RoNSW)» in calitate de beneficiar al proiectului", se arata intr-un comunicat transmis luni de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Bugetul estimat pentru realizarea studiului este de aproximativ 1.180.000 euro, din care co-finantarea europeana reprezinta 50%, diferenta urmand a fi asigurata de la bugetul de stat, prin bugetul ANR.

Perioada de implementare estimata pentru realizarea proiectului este de 12 luni, incepand din luna aprilie 2012.

Proiectul va fi depus in cadrul programului multianual de lucru 2011 pentru acordarea de finantare nerambursabila in domeniul Retelei Transeuropene de Transport (TEN-T) pentru perioada 2007-2013.

"Autoritatea Navala Romana, in calitatea sa de administrator al sistemului national SafeSeaNet, a initiat realizarea acestui studiu de fezabilitate pentru dezvoltarea sistemului RoNSW, in scopul de a dezvolta mijloacele electronice de raportare si transmitere catre celelalte state membre UE si, astfel, sa faciliteze alinierea, la nivel national, cu Directiva 2010/64/EU privind formalitatile de raportare aplicabile navelor la sosirea in si/sau la plecarea din porturile statelor membre", se precizeaza in comunicat.

Studiul de fezabilitate va determina aria de acoperire, nivelul si natura cerintelor la nivel national, scenarii posibile pentru punerea in aplicare, potentialul implementarii unui proiect pilot si natura acestuia, costul implementarii pentru diferite scenarii, resursele necesare implementarii (umane, tehnice, etc.), beneficiile si riscurile potentiale, durata implementarii, strategia de management si implementare, proiectarea modelului functional, arhitectura sistemului etc.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#porturi maritime, #program porturi maritime, #anr, #studiu fezabilitate anr , #Finantare nerambursabila