54 milioane de euro pentru institutii publice si IMM-uri prin programul comunitar ICT PSP

Luni, 11 Iunie 2007, ora 11:47
942 citiri

Institutiile publice si intreprinderile mici si mijlocii vor putea accesa in acest an 54 milioane de euro prin programul comunitar din aria Societatii Informationale - ICT PSP, care finanteaza proiecte specifice sectorului IT&C, informeaza Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

In acest sens, MCTI organizeaza, in data de 3 iulie 2007, o sesiune informativa privind ICT PSP, in cadrul careia va fi prezentat acest program, proiectele eligibile precum si demersurile necesare pentru accesarea fondurilor.

ICT PSP este inclus in Programul Competitivitatii si Inovatiei (CIP) si se deruleaza pe o perioada de 7 ani (2007-2013), avand un buget total de 728,4 milioane euro. Pe anul in curs programul ICT PSP are un buget de aproximativ 54 milioane euro, bani din care vor fi finantate proiecte specifice sectorului IT&C.

In cadrul programului sunt vizate teme precum servicii de e-government eficiente si interoperabile, servicii e-inclusion, servicii e-health si retele tematice.

Beneficiarii acestui program de finantare sunt in principiu institutiile publice dar si intreprinderile mici si mijlocii, pe domenii legate de cresterea durabila, masini inteligente sau protectia datelor. Depunerea proiectelor in cadrul ICT PSP se va incheia in luna octombrie a acestui an.

Programul ICT PSP se incadreaza in initiativa 2010 care contine numeroase instrumente politice pentru o gama larga de domenii de interes. Asigurarea celei mai bune utilizari si asimilarea ICT este un obiectiv cheie al cadrului strategic de lucru pentru i2010, ale carei actiuni sunt finantate prin surse variate.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...