Ce variante de finantare ai pentru un start-up

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 12:25
1778 citiri
Ce variante de finantare ai pentru un start-up
Foto: Remus Pakei, Sprijina.ro (Arhiva personala)

Pentru dezvoltarea unei afaceri de succes antreprenorii au nevoie, alaturi de o idee de business originala, si de fondurile necesare pentru a o pune in practica.

Daca primul criteriu depinde, in principal, de antreprenor, obtinerea fondurilor implica, de cele mai multe ori, convingerea unor persoane fizice sau institutii ca noua afacere merita sa beneficieze de finantare si ca poate returna sumele primite.

In Romania, antreprenorii au la dispozitie mai multe variante de finantare, de la cele traditionale, ca imprumuturile bancare si programele guvernamentale, la cele mai noi, precum crowdfundingul.

Fondurile primite prin crowdfunding, specifica reprezentantii Sprjina.ro, cea mai noua platforma de crowdfunding romaneasca, nu au o limita maxima, sunt nerambursabile si le sunt disponibile antreprenorilor inainte de lansarea proiectului.

De asemenea, acesta se bucura si de feedback inainte de lansare in fata comunitatii construite in jurul sau, cu care antreprenorul poate continua sa comunice si dupa incheierea perioadei de strangere de fonduri de pe platforma.

"Cand un proiect are o prezentare detaliata si transparenta a planului de business, este promovat corespunzator si initiatorul sau comunica cu sustinatorii, rata de succes este foarte ridicata. Nu exista un algoritm de selectare a proiectelor pentru a le asigura finantarea.

Pot afirma cu certitudine ca succesul mai mare il au si il vor avea start-up-urile si business-urile originale si inovative, promovate de antreprenori implicati 100%", a declarat Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

O alta metoda de finantare la care pot apela antreprenorii sunt creditele bancare. Acestia pot primi pana la cateva sute de mii de lei, bani care trebuie returnati, impreuna cu dobanda aferenta, intr-un termen stabilit de banca.

Start-up-urile pot fi finantate si cu ajutorul programelor guvernamentale sau europene, menite sa incurajeze dezvoltarea afacerilor mici.

In cazul programelor guvernamentale, statul acopera o parte din suma (50% - 90%), restul urmand a fi contributia antreprenorului.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#variante de finan are startup, #finantare startup , #Finantare proiecte