Romania a investit 670 milioane de euro in proiecte din sectorul energetic

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 14:33
2684 citiri
Romania a investit 670 milioane de euro in proiecte din sectorul energetic

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a realizat, in 2011, investitii de 670 milioane de euro in proiectele din sectorul energetic, se arata intr-un comunicat al MECMA.

In acest an a fost repusa in functiune hidrocentrala de la Ciunget-Lotru dupa ce lucrarile de retehnologizare a echipamentelor au avut loc in perioada 2007 - 2011. Contractul, in valoare de 88 milioane euro, a fost finantat de Banca Mondiala printr-un credit care a acoperit aproximativ 75% din valoarea lucrarilor, diferenta fiind suportata de Hidroelectrica din surse proprii. Hidrocentrala Lotru-Ciunget are o putere instalata de 510 MWh.

In luna martie, au fost puse in functiune instalatiile de fluid dens de la centralele Isalnita si Craiova, printr-o investitie de 60 de milioane euro, banii fiind asigurati din surse proprii - 28 milioane euro si dintr-un credit bancar acordat de CEC, AlphaBank si BCR, in valoare de 32 milioane euro. La acestea se adauga si lucrarile la grupurile 7 si 8 ale centralei de la Isalnita in valoare de 78 milioane de euro.

Investitia totala, in instalatiile Compexului Energetic Turceni, incepute in 2008, a fost de 220 milioane euro, asigurata in totalitate dintr-un credit contractat cu Banca de Cooperare Internationala a Japoniei. De asemenea, se afla in derulare o investitie de 100 milioane euro, realizata in prezent in proportie de 80%, la instalatia de fluid dens. Lucrarile vor fi incheiate in octombrie 2012.

La Complexul Energetic Rovinari, investitia totala, inceputa in 2009, a fost de 97,5 milioane euro iar sumele au fost asigurate dintr-un credit acordat de Unicredit, in valoare de 77,5 milioane euro, si din surse proprii.

In luna decembrie 2011, a fost inaugurata noua hidrocentrala de pe Olt de la Robesti, Valcea. Hidroelectrica a investit la Robesti din surse proprii 75 de milioane de euro.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#proiecte energie Romania 2011, #investitii energie Romania , #Finantare proiecte