Zece tari din regiunea Marii Negre pot depune, pana in 12 octombrie, proiecte pentru 5,1 mil euro

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 17:14
3733 citiri
Zece tari din regiunea Marii Negre pot depune, pana in 12 octombrie, proiecte pentru 5,1 mil euro

Autoritatile locale din Romania, impreuna cu cele din alte noua state din regiunea Marii Negre, pot depune pana pe 12 octombrie proiecte pentru finantare in valoare de peste 5,1 mil. euro in cadrul Programului Operational Comun "Marea Neagra 2007-2013, potrivit unui comunicat remis miercuri de MDLR, potrivit NewsIn.

"In cadrul acestui apel vor fi finantate proiecte de cooperare transfrontaliera in domeniile dezvoltarii economice durabile, turismului, protectiei naturii si a mediului inconjurator, precum si al cooperarii culturale, domenii corespunzatoare celor trei prioritati ale programului. Sunt disponibile fonduri ENPI (Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat) in valoare de 3.642.506 euro, iar Turcia participa cu fonduri IPA (Instrumentul de Asistenta pentru Pre-aderare) in valoare de 1.488.223 euro", se arata in comunicatul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL).

Uniunea Europeana acopera 90% din valoarea cheltuielilor eligibile la nivel de proiect.

Solicitanti eligibili pentru acest program sunt autoritati publice centrale, autoritati publice locale, organisme de drept public, organizatii non-profit, grupari europene de cooperare teritoriala din Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Armenia, Azerbaijan, Georgia.

In Romania sunt eligibile cele sase judete din regiunea Sud-Est, respectiv Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea.

Propunerile de proiecte trebuie elaborate si implementate in comun de parteneriate care cuprind cel putin un partener din statele membre UE (Romania, Bulgaria, Grecia) si unul din statele partenere (Armenia, Azerbaijan, Georgia, Rep. Moldova, Rusia si Ucraina).

Partenerii din Turcia pot participa numai in proiecte tripartite, avand cel putin un partener dintr-un stat membru UE si unul dintr-un stat partener.

Numarul recomandat de parteneri este intre trei si zece. Valoarea proiectelor trebuie sa se incadreze intre 50.000 de euro si 700.000 de euro si sa aiba o durata de maximum 24 luni.

Bugetul total, comun pentru intregul program pentru perioada 2007-2013, este de 18.863.479 euro, din care 17.305.944 euro - contributia Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) si 1.557.535 euro - cofinantare nationala.

Alocarea fondurilor IPA pentru finantarea participarii Turciei la program este de 7.000.000 euro. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#proiecte, # marea neagra, # finantare, # valoare , #Finantare proiecte