Tinerii vor beneficia de sprijin financiar din partea statului pentru a-si dezvolta o afacere inca 7 ani

Luni, 20 Mai 2013, ora 17:52
5205 citiri
Tinerii vor beneficia de sprijin financiar din partea statului pentru a-si dezvolta o afacere inca 7 ani

Cei cu varste de pana la 35 de ani pot aplica pentru a primi un credit nerambursabil de pana la 10.000 de euro in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri.

Avand in vedere succesul de care s-a bucurat inca de la lansare, acest program a fost prelungit recent de autoritati pana in anul 2020, pentru un numar de cel putin 550 de beneficiari pe an.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, care transpune o schema transparenta de ajutor de minimis, a fost lansat, in urma cu 2 ani, prin OUG nr. 6/2011, in timp ce normele sale de aplicare au fost aprobate prin HG nr. 96/2011.

Avand in vedere succesul de care s-a bucurat in randul aplicantilor, programul a fost prelungit pana in anul 2020, anunta Guvernul intr-un document de presa remis redactiei noastre la jumatatea lunii aprilie.

"Luand in considerare necesitatea aplicarii lui si in urmatorii ani, Guvernul a aprobat prin hotarare prelungirea aplicarii acestui program pentru perioada 2013-2020, pentru un numar de cel putin 550 de beneficiari in fiecare an, prin asigurarea, din bugetul aprobat anual Ministerului Economiei a sumelor necesare pentru plata alocatiilor financiare nerambursabile necesare", informa Guvernul.

Citeste articolul integral pe Avocatnet.ro.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#prelungire program SRL D, #sprijin financiar afaceri tineri, #sprijin stat afaceri tineri, #program infiintare dezvoltare microintreprinderi , #Finantare tineri