Finantare de 122,5 mil euro pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane Cluj

Joi, 03 Mai 2012, ora 16:38
2515 citiri
Finantare de 122,5 mil euro pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane Cluj

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Cristian Petrescu, a semnat miercuri patru noi proiecte pentru dezvoltarea si modernizarea Zonei Metropolitane Cluj, finantate prin Programul Operational Regional - Regio, in valoare totala de peste 122,5 milioane de lei.

Proiectul privind "Modernizarea si extinderea sistemului de transport public in comun in zona metropolitana Cluj - etapa 1" are o valoare totala de 39,96 milioane de lei, din care 27,56 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila.

Potrivit MDRT, acest proiect are ca obiectiv general reabilitarea infrastructurii de transport public si imbunatatirea serviciilor de transport in comun in municipiul Cluj-Napoca. Proiectul consta in modernizarea a 1.130 de metri patrati de spatii publice si a 87 de statii de transport public si un sistem automat de eliberare a legitimatiilor de calatorie. Durata de implementare a proiectului este 20 de luni.

Proiectul "Case sociale integrate pentru comunitate", in valoare totala de 10,11 milioane de lei, din care 7,98 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila, are ca obiectiv general reabilitarea infrastructurii sociale a municipiului Cluj-Napoca prin renovarea si modernizarea, printre altele, a unor locuinte sociale, a unor alei, parcari si locuri de joaca.

Astfel, vor fi reabilitate doua cladiri de locuinte sociale, cu circa 3.000 de metri patrati de suprafata utila, vor fi amenajate 260 metri patrati de alei pietonale, 492,9 de metri patrati de alei carosabile, opt locuri de parcare, 8,31 de metri patrati de spatii de depozitare si 482,44 de metri ppatrati spatiu verde amenajat in curtea interioara a ansamblului de cladiri (din care 246,8 mp reprezinta un loc de joaca) si amenajarea unei rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati. Proiectul are o durata de implementare de 31 de luni.

Proiectul "Centru Multifunctional de Servicii Sociale Integrate - Tara Minunilor", in valoare totala de 4,06 milioane de lei, din care 3,2 milioane de lei reprezinta valoare nerambursabila, are ca obiectiv general reabilitarea a 734 rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati. Beneficiarii directi sunt locuitorii centrului de zi, din care 90% dintre persoane sunt de etnie roma. Proiectul are o durata de implementare de 31 de luni.

Proiectul "Centru regional de excelenta pentru industrii creative", in valoare totala de 68,39 milioane de lei, din care 25,99 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila, are ca obiectiv general crearea unor structuri regionale de sprijinire a afacerilor din domeniul industriilor creative in vederea stimularii aparitiei de noi locuri de munca si a dezvoltarii economiei locale.

Astfel, proiectul presupune construirea a 13.256,35 de metri patrati de suprafata utila nou-creata pentru structurile de afaceri (din care 2.230,93 metri patrati sunt spatii de birouri, 966,07 metri patrati ateliere de creatie si 1.056,55 metri patrati sunt spatii multifunctionale).

Beneficiarii directi ai proiectului sunt cei 26 de agenti economici atrasi in cadrul structurii de sprijinire a afacerilor, dintre care 18 sunt microintreprinderi si intreprinderi mici, 6 intreprinderi mijlocii si 2 intreprinderi mari.

Proiectul va duce la crearea a 141 de noi locuri de munca in cadrul firmelor gazduite in structura de sprijinire a afacerilor si a 12 noi locuri de munca in cadrul structurii de administrare. Proiectul are o durata de implementare de 33 de luni.

Prin Programul Operational Regional au fost semnate, pana la data de 27 aprilie 2012, 2.793 de contracte de finantare, in valoare totala de 21,88 miliarde de lei.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#investitii Zona Metropolitana Cluj, #proiecte Zona Metropolitana Cluj, #finantare europeana Cluj , #Finantare UE