Goodbee Credit IFN a acordar cu 63% mai multe finantari in primul semestru

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 15:42
2342 citiri
Goodbee Credit IFN a acordar cu 63% mai multe finantari in primul semestru

Goodbee Credit IFN a acordat in primul semestru finantari de 18,88 milioane lei (circa 4,5 milioane euro), in crestere cu 63% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul contractelor a crescut de aproape patru ori, a anuntat marti compania, potrivit NewsIn.

In aceeasi perioada a anului trecut, Goodbee Credit IFN a acordat finantari in valoare de 11,6 milioane lei.

"Cresterea volumului de credite acordate micilor intreprinzatori din zona rurala si a micilor orase s-a realizat, din punct de vedere cantitativ, de la 485 dosare de credit aprobate in prima jumatate a anului trecut, la 1.800 inregistrate in 2011, pana la 30 iunie (crestere de aproape patru ori). In acelasi timp, a crescut semnificativ cu 4.576 lei (peste 1.000 de euro) si valoarea medie per credit acordat: de la 22.842 lei (5.400 de euro) la 27.418 lei (peste 6.500 de euro), cu 20% mai mare fata de media anului trecut", se arata in comunicat.

Compania precizeaza ca, in conditiile mentinerii, in medie, a ritmului lunar de crestere din prima parte a anului, la 31 decembrie, numarul creditelor acordate ar putea depasi 3.500 de contracte, "ceea ce ar insemna triplarea acestora fata de 2010".

"Cresterea este semnificativa pentru ca inseamna de fapt un interes crescut pentru dezvoltarea afacerilor existente in zonele in care suntem prezenti, uneori chiar initierea unora noi", a declarat Anca Ciobanu, CEO goodbee Credit IFN.

Portofoliul de credite al companiei goodbee Credit IFN a ajuns, dupa sase luni de activitate in acest an, la 49,353 milioane lei (11,75 milioane de euro), de peste patru ori mai mare fata de 11,07 milioane lei, nivelul inregistrat la sfarsitul primului semestru din anul trecut. Diferenta de peste 38 de milioane de lei reprezinta o crestere cu 345% fata de anul 2010, aceeasi perioada.

Din punct de vedere al structurii portofoliului, agricultura continua sa detina cea mai mare pondere, cu 1.721 de credite acordate (96% din totalul de 1800), urmata de comert (48), servicii (22) si productie (9). Comparativ cu aceeasi perioada din 2010, segmentul serviciilor a trecut inaintea productiei, cererile de creditare aprobate fiind de cinci ori mai multe. in structura valorica a portofoliului de credite goodbee Credit IFN, se mentine aceeasi ordine a sectoarelor de activitate ale micilor intreprinzatori.

"Este un fenomen explicabil, intrucat nevoia de servicii este mare in orasele mici si la sate, acestea sustin productia si, pe de alta parte, necesita mai putine investitii", a mai spus Anca Ciobanu.

In portofoliul de credite al companiei, ponderea cea mai mare, pe regiune, o detine zona Moldovei, cu 13,93 milioane lei (circa 3,2 milioane euro), urmata la mica distanta de zona Munteniei, cu 13,56 milioane lei lei si zona Transilvaniei, cu 13,3 milioane lei, microfinatari acordate in perioada ianuarie - iunie 2011.

Reteaua de birouri teritoriale prin care compania ofera serviciile de consultanta si finantare prin microcredite a ajuns la 11, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie deschise alte doua, in Brasov si Bistrita-Nasaud.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#credite, #finantari goodbee credit ifn, #credite ifn , #IFN