Angajamentele BM au crescut la 58,8 miliarde dolari

Joi, 02 Iulie 2009, ora 11:19
1711 citiri
Angajamentele BM au crescut la 58,8 miliarde dolari

Banca Mondiala a anuntat sporirea angajamentelor sale cu peste 50% in perioada 2008-2009, la 58,8 miliarde dolari, pe fondul crizei financiare mondiale, informeaza Newsin.

Aceste angajamente, care constau in imprumuturi, subventii, investitii in titluri financiare si garantii pentru sustinerea de proiecte private, au crescut cu 54% fata de anul fiscal precedent, atingand nivelul de 58,8 miliarde dolari.

Banca a precizat intr-un comunicat ca a "sustinut 767 proiecte menite a promova cresterea economica, a combate saracia si a asista companiile private".

Africa Subsahariana, considerata in continuare prioritatea numarul unu a institutiei, a primit 9,9 miliarde dolari in angajamente, reprezentand o crestere de 36%.

Pe divizii, Banca internationala pentru reconstructie si dezvoltare (BIRD) si-a sporit influenta, marcand o crestere de 143% a angajamentelor fata de anul fiscal precedent, la 32,9 miliarde dolari.

Urmeaza Asociatia internationala de dezvoltare (AID - specializata pe ajutorarea celor mai sarace 78 de state), cu angajamente de 14 miliarde dolari, reprezentand o crestere de 25%.

Societatea financiara internationala (SFI - specializata pe sectorul privat) si Agentia multilaterala de garantare a investitiilor (AMGI - specializata pe asigurari de riscuri politice) au anuntat o scadere a angajamentelor cu 8%, la 10,5 miliarde dolari, respectiv 1,4 miliarde dolari.

Presedintele grupului Robert Zoellick, a declara ca se asteapta la o noua crestere a volumului angajamentelor in perioada 2009-2010, "avand in vedere ca ritmul revenirii economice este slab".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
#imprumut, #investitie, #crestere economica, #angajamente, #criza financiara , #Imprumut