AVAS: Ministerul Finantelor nu sustine plata pagubitilor FNI

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 15:52
2380 citiri
AVAS: Ministerul Finantelor nu sustine plata pagubitilor FNI

Ministerul Finantelor Publice nu sustine avizarea proiectului de lege sau a celui de ordonanta guvernamentala privind acordarea unui imprumut de 210 miilioane lei catre AVAS pentru despagubirea investitorilor FNI, au declarat pentru NewsIn reprezentantii AVAS. 

Potrivit AVAS, proiectul de Lege privind acordarea unui imprumut AVAS in scopul platii prevazute in titluri executorii avand ca obiect despagubiri acordate persoanelor care au investit in unitati de fond la FNI a fost initial elaborat sub forma unei ordonante de urgenta, a fost dezbatut in cadrul Sedintei Guvernului Romaniei din data de 15 aprilie 2009 si a fost adoptat cu observatia de a fi promovat in continuare sub forma unui proiect de lege.

Proiectul de lege a fost promovat in data de 16 aprilie 2009 si transmis catre Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a achitat pana in prezent peste 285 de milioane de lei catre 11.935 de pagubiti ai Fondului National de Investitii (FNI), ceea ce reprezinta peste jumatate din numarul cererilor depuse, au declarat pentru NewsIn reprezentantii Autoritatii.

Potrivit AVAS, 49,07% din platile efectuate catre pagubitii FNI (140.128.518,72 lei) au fost efectuate in mod voluntar de catre AVAS, restul fiind prin executare silita. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#avas, # minister, # finante, # imprumut, # fni , #Imprumut