Cladirile din sectorul 1 al Capitalei vor fi reabilitate cu ajutorul unui imprumut de la BEI

Joi, 24 Iulie 2014, ora 08:50
2964 citiri
Cladirile din sectorul 1 al Capitalei vor fi reabilitate cu ajutorul unui imprumut de la BEI

Banca Europeana de Investitii (BEI) a aprobat, miercuri, o prima transa, de 22,47 milioane de euro, dintr-un imprumut a carui valoare totala se ridica la 136,5 milioane de euro, pentru reabilitarea cladirilor din sectorul 1 al Capitalei, potrivit unui comunicat al institutiei.

Acordarea primei transe a fost semnata, miercuri, de catre vicepresedintele BEI Mihai Tanasescu si de catre primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Conform comunicatului, imprumutul va permite Primariei Sectorului 1 sa continue a doua etapa a programului de eficienta energetica pentru cladirile rezidentiale, prima faza fiind finantata de BEI, in 2011.

In cea de-a doua faza a proiectului, sunt incluse 406 de cladiri, cu circa 19.000 de apartamente.

Lucrarile au inceput in 2013 si vor fi incheiate in 2017.

Costurile estimative ale proiectului se ridica la 182 de milioane de euro, iar contributia BEI reprezinta 75% din valoarea totala.

"Fondurile Bancii Europene de Investitii (BEI) vor contribui la implementarea Planului National de Actiune in Domeniul Eficientei Energetice din Romania, prin reabilitarea termica a blocurilor de locuinte. In acelasi timp, imprumutul BEI va ajuta Romania sa-si indeplineasca angajamentele luate in cadrul Directivei UE privind eficienta energetica a cladirilor. Acest lucru va duce la imbunatatirea mediului inconjurator prin reducerea poluarii, cu implicatii pozitive pentru standardul de viata al cetatenilor Bucurestiului", a declarat presedintele BEI, Werner Hoyer.

Pana in prezent, Banca Europeana de Investitii a contribuit cu 282 de milioane de euro la finantarea unor proiecte de reabilitare termica in valoare de 423 milioane de euro in sectoarele 1,2,4 si 6 ale Capitalei.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#reabilitare cladiri, #imprumut BEI, #reabilitare cladiri Capitala, #cladiri rezidentiale , #Imprumut