CNADR se imprumuta de 200 milioane lei de la Trezorerie

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 12:16
1509 citiri
CNADR se imprumuta de 200 milioane lei de la Trezorerie

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va primi, in septembrie, un imprumut de 199.916.006,58 lei din veniturile Trezoreriei Statului pe o perioada de cinci ani, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a initiat un proiect de ordonanta privind acordarea unui imprumut Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania in scopul refinantarii imprumutului acordat de Trezoreria Statului in anul 2004.

Imprumutul se va acorda in luna septembrie 2009 pe o perioada de cinci ani, din care primii trei ani de gratie, cu o rata a dobanzii situata la nivelul ratei de politica monetara practicata de Banca Nationala a Romaniei, la care se adauga patru puncte procentuale.

Suma prevazuta se vireaza de catre Ministerul Finantelor Publice intr-un cont de disponibilitati distinct, deschis la Trezoreria Statului pe numele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Rambursarea imprumutului
se efectueaza incepand cu luna decembrie 2012, in patru transe trimestriale egale.

De asemenea, dobanda se plateste trimestrial incepand cu luna decembrie 2009 si va fi calculata prin aplicarea ratei la soldul imprumutului.

"Pentru neplata la termen a ratelor si dobanzilor scadente la imprumutul acordat din disponibilitatile contului curent general al Trezoreriei Statului se datoreaza majorari de intarziere prevazute de reglementarile legale privind colectarea creantelor bugetare.

Majorarile de intarziere calculate urmeaza regimul juridic al creantelor bugetare", informeaza MTI.

Ministerul Finantelor Publice va incheia o conventie cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A. in care vor fi precizate drepturile si obligatiile partilor, precum si conditiile de derulare a imprumutului acordat.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a anuntat la inceputul saptamanii ca urmeaza sa fie contractat un alt credit de 180 milioane de euro de la bancile comerciale romanesti pentru realizarea lucrarilor de intretinere a drumurilor de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#drumuri, #credit, #imprumut, #politica monetara, #dobanda , #Imprumut