Credit Scoring iti spune daca te califici la un imprumut

Joi, 17 Februarie 2011, ora 14:14
3378 citiri
Credit Scoring iti spune daca te califici la un imprumut

Portalul financiar eFin.ro lanseaza in premiera Credit Scoring, cea mai complexa aplicatie online de evaluare a eligibilitatii aplicantului, similara sistemului folosit de institutiile financiare pentru acordarea imprumuturilor.

"Prin intermediul Credit Scoringului eFin.ro, utilizatorii nostri au posibilitatea de a cunoaste modelul de evaluare financiara atunci cand doresc sa solicite un imprumut. De asemenea, aplicatia determina si selecteaza produsele financiare la care poate aplica o persoana in functie de veniturile nete ale acesteia", a declarat Catalin Dumitrescu, Managing Partner al eFin.ro. 

Credit Scoringul eFin.ro este un sistem complex de evaluare a datelor si a istoricului de creditare ale aplicantului, iar rezultatul scoringului indica sansele acestuia de a contracta un imprumut. Asadar, aplicatia este diferita de un simplu calculator de credit, care se limiteaza la calculul sumei care poate fi imprumutata in functie de venit.

Credit Scoringul inseamna disciplina financiara privind administrarea sumelor imprumutate, respectiv contractarea, utilizarea si rambursarea acestora. Scoringul este folosit in prezent de toate institutiile financiare.

Mentionam ca in prezent nu exista un anumit tip de scoring folosit de toate institutiile financiare. Fiecare institutie are posibilitatea de a implementa un sistem de scoring propriu cu care masoara gradul de risc al fiecarei persoane. Modelul de scoring prezentat pe eFin.ro nu este identic cu al niciunei institutii avand in vedere ca nu exista un scoring unanim agreat.

Credit Scoringul eFin.ro are valoare informativa si nu impune nicio obligatie institutiilor financiare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#califici, #credit, #scoring , #Imprumut