Operatorul de servicii de apa Raja Constanta se extinde cu bani de la BERD

Vineri, 08 August 2014, ora 14:08
2357 citiri
Operatorul de servicii de apa Raja Constanta se extinde cu bani de la BERD

BERD acorda un imprumut de pana la 10 milioane de euro companiei de apa si canalizare Raja Constanta, care va fi suplimentat cu 47,5 milioane euro prin Fondul UE de Coeziune, pentru investitii in reteaua de alimentare cu apa si cea de canalizare in 17 orase si sate din Constanta, Ialomita si Ilfov.

Finantarea obtinuta va fi utilizata pentru investitii in reteaua de alimentare cu apa, cele de tratare si distributie, precum si in colectarea si epurarea apelor reziduale din regiune.

"Ca urmare a acestor investitii, peste 10.000 de persoane vor beneficia de acces la reteaua publica de alimentare cu apa prin extinderea retelelor si aproape 20.000 de oameni vor fi conectati la reteaua de canalizare in 17 orase si sate din Constanta, Ialomita si Ilfov", se arata intr-un comunicat al BERD.

Totodata, proiectul vizeaza investitii in extinderea retelei de ape uzate si va asigura calitatea si disponibilitatea serviciilor de alimentare cu apa in localitatile mai mici ale judetului Ilfov.

Imprumutul BERD reprezinta a 23-a investitie din Programul Cadru de Co-Finantare a proiectelor regionale de apa din Romania, lansat in 2010. Facilitatea, initial in valoare de 200 milioane euro, a fost majorata ulterior in urma solicitarilor multiple.

Pana in prezent, BERD a mobilizat circa 2 miliarde euro din fondurile UE destinate Romaniei pentru investitiile in retelele de apa si canalizare.

Compania Raja are activitati in judetele Constanta si Ialomita, dar si in unele localitati din judetele Calarasi, Dambovita si Ilfov, deservind circa 730.000 locuitori.

Firma a mai contractat un imprumut BERD in 2010, in valoare de 33 milioane euro, pentru investitii, in principal in judetul Constanta.

BERD a investit pana in prezent 6,7 miliarde euro in Romania, in 364 de proiecte din diverse sectoare. De asemenea, institutia a mobilizat pentru aceste investitii peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#servicii apa Raja Constanta, #finantare BERD Raja Constanta, #investitii retea alimentare apa , #Imprumut