Boagiu mizeaza pe sustinerea BEI in proiectele cu finantare europeana

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 16:08
1846 citiri
Boagiu mizeaza pe sustinerea BEI in proiectele cu finantare europeana

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, s-a intalnit miercuri la Bruxelles cu vicepresedintele Bancii Europene pentru Investitii (BEI), Matthias Kollatz-Ahnen, caruia i-a prezentat progresele MTI in derularea proiectelor finantate de BEI, transmite NewsIn.

Boagiu a amintit in cadrul discutiilor ca in luna martie a acestui an a fost semnat cu sprijinul Bancii primul contract de constructie a unei noi linii de metrou, dupa 1990, pe tronsonul Raul Doamnei-Eroilor, in valoare de 215 milioane de euro.

"BEI sustine in continuare MTI in proiectele cu finantare europeana, dar si in lansarea de proiecte in parteneriat public-privat. Numai in acest an lansam cu sprijinul BEI proiecte de modernizare a 848 de kilometri de drumuri nationale, in valoare de 850 milioane de euro.

Am facut progrese importante si in derularea proiectului de metrou Raul Doamnei-Eroilor, lucrarile urmand sa fie demarate in scurt timp, iar saptamana aceasta semnam si contractul de lucrari pentru realizarea structurii de rezistenta la statia si depoul Valea Ialomitei.

Contam pe sprijinul BEI si in finantarea altor proiecte de anvergura pe care le vom lansa la MTI, iar autostrada Comarnic-Brasov este o oportunitate serioasa in acest sens.

In cateva saptamani cred ca legea privind parteneriatul public-privat va fi aplicabila", a declarat ministrul Anca Boagiu.

Aceasta a mai precizat ca Ministerul Transporturilor mizeaza pe suportul financiar al BEI in derularea proiectelor de parteneriat public-privat care vor fi lansate dupa intrarea in vigoare a legii, prioritatea in acest sens fiind proiectul de constructie a autostrazii Comarnic-Brasov pentru care se revizuieste deja documentatia.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#anca boagiu, #sustinere bei, #proiect finantare europeana , #Proiecte finantare europeana