Campeanu: Toate proiectele POSDRU vor fi verificate

Vineri, 25 Mai 2012, ora 15:45
3091 citiri
Campeanu: Toate proiectele POSDRU vor fi verificate

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat vineri ca a luat "o masura dura si radicala", aceea de a verifica toate cele aproximativ 2.900 de proiecte POSDRU, primele care vor fi verificate urmand sa fie cele care trebuie sa primeasca o rambursare.

"Tinand cont de faptul ca s-au intamplat si constatat multe nereguli, am luat o masura dura si radicala: aceea de a verifica toate proiectele Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Acest lucru nu inseamna ca intrerupem derularea proiectelor, ca nu mai facem plati, chiar daca ele vor fi intrerupte de Comunitatea Europeana.

Vom face in continuare plati din bugetul Romaniei, dar acele proiecte care trebuie sa primeasca o rambursare, acelea vor fi primele care vor fi verificate. Vrem sa prezentam o garantie totala si viabila Comisiei Europene ca sa nu pierdem fondurile din acest program, care sunt necesare", a mentionat Campeanu.

Ministrul Muncii a amintit ca in programul de guvernare a introdus "exact reorganizarea acestui compartiment pentru ca s-a dovedit ca este ineficient, a creat probleme si pentru accesarea de fonduri, dar si pentru derularea proiectelor".

"In 2013 suntem in pericol sa pierdem aproape 1,2 miliade euro si noi chiar trebuie sa demonstram ca tot ceea ce ramane in urma acestui control este curat si se poate desfasura mai departe", a mai spus ministrul Muncii.

Guvernul a aprobat Planul de masuri pentru POSDRU, propus de ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, in vederea remedierii deficientelor constatate in acest program.

Executivul a primit informatii potrivit carora CE urmeaza sa recomande suspendarea platilor pe POSDRU, ca urmare a neregulilor identificate in doua rapoarte de audit care urmeaza sa fie date publicitatii "in cel mai scurt timp", a anuntat luni premierul Victor Ponta.

"Am primit pe cai neoficiale deocamdata o stire ingrijoratoare, referitoare la modul in care s-a defasurat in Romania, in 2010 - 2011, activitatea POSDRU. (...) Rezultatul auditului poate duce la o suspendare a programului, ceea ce inseamna 100 milioane de euro pana la sfarsitul anului, iar 2013 - pe care speram sa il salvam prin actiunea noastra - inca 1,1 miliarde de euro", a declarat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#fonduri POSDRU, #Mariana Campeanu fonduri POSDRU , #Proiecte finantare europeana