Angajatii care in 2018 vor fi platiti in Bitcoin

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 12:56
1070 citiri
Angajatii care in 2018 vor fi platiti in Bitcoin
Foto: Arhiva Pixabay

Multa lume vorbeste despre Bitcoin, dar putini detin asa ceva. Insa cum ar fi sa primesti salariul in monede virtuale? Ai accepta asa ceva?

De la inceputul anului viitor, angajatii companiei de Internet GMO Group din Japonia vor avea ocazia sa incerce aceasta metoda.

Potrivit BBC, cele peste 4.000 de persoane care lucreaza acolo vor avea optiunea de a primi o parte din leafa sub forma de monede virtuale Bitcoin.

Criticii spun ca ar fi vorba de o strategie de marketing, caci anuntul a fost facut in contextul in care interesul pentru domeniul fintech se afla la cote extrem de inalte.

Mai mult, plata in Bitcoin e riscanta, caci moneda virtuala e foarte volatila: saptamana trecuta s-a depreciat masiv, iar apoi si-a recapatat peste noapte 50% din pierdere.

Cum va functiona plata salariilor in Bitcoin?

Angajatii vor primi in Bitcoin o suma echivalenta valorii monedei virtuale dintr-o anumita zi, stabilita de comun acord. De exemplu, daca valoarea Bitcoin e de 10.000 de dolari, iar angajatul a fost de acord sa primeasca 1.000 de dolari din salariu in moneda virtuala, atunci i se va plati 0,1 Bitcoin.

Ulterior, angajatul poate vinde imediat monedele digitale pentru a obtine aceeasi suma pe care ar fi primit-o daca ar fi optat pentru plata conventionala, sau le poate pastra pentru a le vinde mai tarziu, caz in care poate obtine mai multi bani sau aproape deloc.

Tocmai de aceea, unii specialisti nu sunt de acord cu o astfel de metoda.

"Daca un angajat primeste salariul in Bitcoin, atunci e ca si cum ar primi un bilet la loterie", spune Massimo Massa, profesor de Finante la INSEAD. "In acest fel, angajatii sunt incurajati sa participe la un joc de noroc", adauga acesta.

Important de subliniat este faptul ca nimeni nu poate garanta ca valorea Bitcoin va creste.

Citeste mai departe despre "Angajatii care in 2018 vor fi platiti in Bitcoin" pe Ziare.com.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#salariu bitcoin, #angajati salariu bitcoin, #bitcoin bani , #Stiri Finantare