ASF confirma o investigatie a prabusirii Bursei dupa gafa ministrului de Finante

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 21:34
1046 citiri
ASF confirma o investigatie a prabusirii Bursei dupa gafa ministrului de Finante
Foto: Facebook/Autoritatea de Supraveghere Financiara

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va face o analiza a efectelor pe bursa ale declaratiilor ministrului de Finante, Ionut Misa, cu privire la desfiintarea Pilonului II de pensii.

Initial informatia a aparut joi pe surse, dar vineri a fost confirmata oficial.

"Sectorul Instrumente si Investitii Financiare din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara a demarat, inca din data de 30 iunie 2017, o investigatie cu privire la posibilitatea existentei unor elemente care intra sub incidenta abuzului pe piata - manipulare prevazut de Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata", a transmis ASF vineri.

In situatia in care in urma analizelor efectuate sunt constatate nerespectari ale prevederilor legale incidente sunt adoptate masuri de catre Autoritate care pot fi facute publice, in functie de caracterul acestora.

"Ori de cate ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat in masuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se inscriau in categoria informatiilor publice, acestea au fost aduse la cunostinta publicului", mentioneaza ASF.

In legatura cu amenda data NN Pensii, sursele citate joi de presa au precizat ca pana in prezent amenda nu a fost contestata.

"Conform legii, ea se plateste la administratia financiara unde este inregistrata compania si se face venit la bugetul de stat", au mai spus sursele citate.

In 29 iunie, dupa audierea sa din comisiile reunite de Buget-Finante din Parlament, Ionut Misa a afirmat ca Guvernul va desfiinta Pilonul II de pensii.

La cateva ore, el a precizat, prin intermediul unui comunicat, ca Pilonul II de pensii nu va fi desfiintat si nici nationalizat, subliniind ca la Parlament a raspuns unei intrebari "care probabil a fost interpretata gresit". In aceeasi zi, atat premierul Mihai Tudose, cat si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au negat ca se va desfiinta Pilonul II.

In aceeasi zi, Bursa de la Bucuresti a consemnat scaderi de peste 2%, cel mai afectat fiind indicele celor 10 companii din sectorul energetic si al utilitatilor, BET-NG, care s-a depreciat cu 4,89%.

Indicele de referinta BET, care arata evolutia celor mai lichide 12 actiuni, a consemnat o scadere de 3,83%, iar indicele BET-Plus, care arata evolutia celor mai lichide 37 de actiuni de la BVB, a coborat cu 3,69%. Indicele BET-FI al SIF-urilor inregistra, la inchidere, o depreciere de 2,39%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut ...citeste mai departe despre "ASF confirma o investigatie a prabusirii Bursei dupa gafa ministrului de Finante" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#ASF analiza pilonII pensii, #ASF pilonII pensie, #pilon II pensie , #Stiri Finantare