Asigurarea locuintei, platita odata cu impozitul pe casa - proiect de lege

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 08:17
1296 citiri
Asigurarea locuintei, platita odata cu impozitul pe casa - proiect de lege
Foto: Arhiva Ziare.com

Desi este obligatorie prin lege de 7 ani, doar 20% dintre romani isi cumpara o asigurare pentru locuinta, asa ca un deputat PSD propune un proiect de act normativ prin care aceasta sa fie platita anual, odata cu impozitul pe casa.

"M-am gandit ca aceste asigurari sa fie platite odata cu impozitul anual, la taxe si impozite, de acolo sa fie dirijat intr-un cont, intr-un fond de garantare", a explicat deputatul Razvan Rotaru pentru Digi24.

Practic, fiecare proprietar de casa ar alege o societate de asigurare si "va plati acea taxa la taxe si impozite sau la o societate de asigurare, gasim o solutie acum".

"Ideea e sa putem introduce si alte calamitati. Inundatii, explozii si vedem alte solutii care mai sunt. Din ce am vorbit cu un asigurator, mi-a spus ca e posibil sa mai creasca in jur de 30, 40% (costurile - n.red.) ", a adaugat Rotaru.

Parlamentarul considera aceasta masura necesara pentru ca, in cazul producerii unor dezastre, nu exista fonduri pentru refacerea locuintelor.

Legea actuala prevede ca proprietarii de locuinte sunt obligati sa-si asigure in fiecare an casele impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor. Daca nu se conformeaza, acestia pot primi amenzi de pana la 500 de lei. Daca vor sa aiba o asigurare facultativa, trebuie sa incheie si asigurarea obligatorie.

Citeste mai multe despre prevederile legale in vigoare referitoare la polita obligatorie de asigurare a locuintei, dar si despre avantajele unei asigurari pentru locuinta ...citeste mai departe despre "Asigurarea locuintei, platita odata cu impozitul pe casa - proiect de lege" pe Ziare.com

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#asigurarea locuintei impozit casa , #Stiri Finantare