Au aparut normele pentru programul care prevede acordarea unor credite de stat cu dobanda zero pentru tineri

Luni, 03 Septembrie 2018, ora 21:31
867 citiri
Au aparut normele pentru programul care prevede acordarea unor credite de stat cu dobanda zero pentru tineri
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Finantelor a anuntat luni ca a elaborat normele de aplicare a programului "Investeste in tine", ce are ca scop facilitarea accesului la finantare pentru cetatenii romani care vor sa se dezvolte personal si profesional, investind in educatie, in cultura sau in sanatate.

La finalul lunii iunie, Executivul a anuntat ca a adoptat, in sedinta de Guvern, prin Ordonanta de Urgenta, programul "Investeste in tine", ce va oferi tinerilor care sunt la studii, fara a avea un loc de munca, acces la imprumuturi fara dobanda, garantate de stat, de pana la 40.000 de lei, pentru educatie, sanatate, sport si cultura.

Beneficiarii programului trebuie sa indeplineasca mai multe conditii de eligibilitate. Acestia trebuie sa fie persoane fizice cu cetatenie romana, cu domiciliul in Romania.

Totodata, tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 26 de ani neimpliniti la data solicitarii creditului trebuie sa fie cuprinsi in sistemul de invatamant sau sa efectueze cursuri de specializare, autorizate de Ministerul Educatiei sau, dupa caz, de Ministerul Muncii.

Sunt eligibile si persoane cu varsta intre 26 de ani impliniti si 55 de ani neimpliniti la data solicitarii creditului, daca sunt cuprinse in sistemul de invatamant sau efectueaza cursuri de reconversie si/sau specializare profesionala, autorizate de Ministerul Educatiei si, dupa caz, de Ministerul Muncii.

In plus, solcitantii trebuie sa prezinte cel putin un codebitor, daca solicitantul nu este angajat.

"Prin acest program ne propunem sa venim in intampinarea tinerilor care au nevoie de un sprijin financiar pentru a se dezvolta atat personal, cat si profesional. De asemenea, ne-am gandit si la adultii care doresc sau sunt nevoiti sa isi schimbe profesia, sa se recalifice. Este o investitie in oameni, in cetatenii romani, un angajament pe care ni l-am asumat prin programul de guvernare", a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Potrivit proiectul de act normativ, procentul de garantare a creditelor acordate prin program este de 80%, exclusiv dobanzile si comisioanele aferente. Totodata, valoarea maxima a finantarii garantate de stat este de 40.000 lei, in cazul beneficiarilor cu varste intre 16 ani si 26 de ani, respectiv 35.000 lei, pentru beneficiarii cu varste intre 26 ani si 55 ani.

Creditele pot fi suplimentate cu 20.000 de lei, pentru toti beneficiarii daca sunt angajati sau se angajeaza pe perioada derularii creditului.

Garantia de stat se acorda prin intermediul Fondului Nat ...citeste mai departe despre "Au aparut normele pentru programul care prevede acordarea unor credite de stat cu dobanda zero pentru tineri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#program investeste in tine , #Stiri Finantare