Audit financiar la ICR: Abateri privind angajarile, plata unor drepturi salariale necuvenite, cheltuieli de deplasare nejustificate

Marti, 19 Martie 2019, ora 12:05
1163 citiri
Audit financiar la ICR: Abateri privind angajarile, plata unor drepturi salariale necuvenite, cheltuieli de deplasare nejustificate
Foto: Arhiva Ziare.com

Plata unor drepturi salariale necuvenite, lipsa organizarii de concursuri pentru posturi si a unor examene pentru promovarea angajatilor si deficiente financiare privind deplasarile in strainatate sunt cateva dintre neregulile constatate de Curtea de Conturi privind situatia financiara pe anul 2017 la Institutul Cultural Roman.

Misiunea de audit financiar desfasurata in 2018 la ICR a dus la constatarea mai multor "denaturari semnificative ale situatiilor financiare".

Potrivit raportului public, masurile din deciziile anterioare ale Curtii de Conturi nu au fost implementate, iar valoarea totala a abaterilor identificate depaseste pragul de semnificatie stabilit in etapa de planificare a misiunii de audit financiar.

Din aprilie 2017, Institutul Cultural Roman este condus de Liliana Turoiu.

Pe parcursul misiunii, ICR a luat si masuri de corectare a unei erori determinate de faptul ca au fost scoase din evidenta contabila bunuri reprezentand mijloace fixe - autoturisme, in suma de 136.000 de lei, pentru care s-au intocmit procese-verbale de casare, fara efectuarea operatiunilor de valorificare a acestora prin dezmembrare si recuperare de materiale, vanzare sau predare catre centre de colectare deseuri.

In timpul misiunii de audit, conducerea ICR a luat masuri pentru reintroducerea in gestiune a mijloacelor de transport uzate.

Tot in timpul misiunii de audit a fost inregistrata in evidenta contabila scoaterea din evidenta a furnizorilor prescrisi, pentru suma de 30.000 de lei, precum si plata acestei sume catre bugetul de stat.

Probleme la situatiile financiare

S-a constatat ca situatiile financiare au fost intocmite fara respectarea principiului contabilitatii pe baza de angajamente.

Inregistrarea in contabilitate a operatiunilor economico-financiare, respectiv a documentelor justificative, nu s-a efectuat cronologic si sistematic, asa cum prevad actele normative in vigoare.

In 2017, ICR a evidentiat in conturile de cheltuieli facturi reprezentand prestari servicii, respectiv deconturi de cazare aferente anului 2016, in suma estimativa de 81.000 de lei, iar pe cheltuielile anului 2018 au fost inregistrate servicii aferente exercitiului bugetar 2017, in suma estimativa de 29.000 de lei.

Probleme au fost constatate si legat de cantitatile de carburant consumate si a celor existente in stoc.

Institutul a inregistrat in contabilitate, in 2017, consumul de carburant, prin evidentierea direct pe conturile de cheltuieli a valorii f ...citeste mai departe despre "Audit financiar la ICR: Abateri privind angajarile, plata unor drepturi salariale necuvenite, cheltuieli de deplasare nejustificate" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#audit financiar ICR, #probleme Institutul Cultural Roman , #Stiri Finantare