Banca elvetiana UBS a primit o amenda record pentru activitati ilegale si frauda fiscala

Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 16:14
1219 citiri
Banca elvetiana UBS a primit o amenda record pentru activitati ilegale si frauda fiscala
Foto: Facebook/UBS

Cea mai mare banca elvetiana, UBS, a fost condamnata miercuri la plata unei amenzi de 3,7 miliarde euro, de catre un tribunal corectional din Paris, pentru activitati bancare ilegale si frauda fiscala.

Aceasta este cea mai mare amenda impusa vreodata de justitia franceza intr-un dosar de evaziune fiscala.

La aceasta suma se adauga despagubiri suplimentare in valoare de 800 milioane de euro catre statul francez in calitate de parte civila.

De asemenea, UBS France, filiala franceza a grupului bancar elvetian, a fost condamnata, pentru complicitate la acelasi fapte, la plata unei amenzi de 15 milioane de euro.

UBS este acuzata ca a ajutat mii de contribuabili francezi sa evite plata taxelor intre 2004 si 2012, acuzatii respinse de banca elvetiana in timpul procesului. De asemenea, cinci din cei sase fosti oficiali ai UBS France, care au fost si ei judecati in acest dosar in perioada octombrie-noiembrie 2018, au primit pedepse variind de la sase pana la 18 luni de inchisoare, toate cu suspendare, si la plata unor amenzi variind intre 50.000 si 200.000 de euro. Doar unul din cei sase fosti oficiali a fost achitat.

Procesul din Franta vine dupa un caz similar din SUA, unde UBS a ajuns la o intelegere in valoare de 780 milioane de dolari in anul 2009, si in Germania, unde banca elvetiana a acceptat sa plateasca o amenda de 300 milioane euro in 2014.

Luna trecuta, UBS a raportat un profit net de 4,9 miliarde de dolari pentru 2018. ...citeste mai departe despre "Banca elvetiana UBS a primit o amenda record pentru activitati ilegale si frauda fiscala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#banca UBS amenda record , #Stiri Finantare