Ce spune Mugur Isarescu despre proteste si presiunea pe curs: Nu prea e loc de aprecierea leului

Joi, 09 Februarie 2017, ora 18:51
2623 citiri

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a transmis, joi, ca nu sunt sanse ca moneda nationala sa se aprecieze.

"Nu prea e loc de aprecierea leului. Asta ca sa nu spun ca nu e loc deloc", a declarat Isarescu, intr-o conferinta referitoare la raportul BNR pe inflatie.

Acesta a adaugat ca in spatiul public orice miscare a cursului valutar starneste emotie.

"Exista un dezechilibru intre emotia starnita de depreciere si cea cand leul se apreciaza. Cand leul se apreciaza, emotia e mai degraba neinsemnata", a mai spus Isarescu.

"Va reamintesc ca de la 4,44 de lei pentru un euro la 4,54 de lei pentru un euro sunt 10 bani. Adica mai putin de 3%. Va spuneam in vara ca nu ne ocupam de miscari de curs de sub 5%. Cu toate acestea, constatarea noastra este ca orice miscare starneste emotii", a punctat guvernatorul BNR.

Isarescu a precizat ca leul a ramas puternic si stabil in ultima vreme, a avut volatilitatea cea mai scazuta din regiune. "Leul a fost mult mai stabil decat forintul sau zlotul", a adaugat el.

Iata cursul valutar de joi

Pe de alta parte, Mugur Isarescu s-a referit si la protestele din tara, provocate de OUG 13, care tin de 10 zile.

"Exista un impact asupra stabilitatii monetare si financiare, pe cale de consecinta se va simti si in cresterea economica. Trebuie sa avem intelepciunea sa depasim aceste momente si sa beneficiem de un cadrul macroeconomic incredibil de bun (...) Instabilitatea si tensiunile politice nu au cum sa ajute. Dupa cum titra un cotidian astazi, economia isi vede de treaba, dar nu trebuie s-o punem la incercare", a precizat seful BNR.

Citeste si Isarescu anunta o crestere economica intre 4-5% in 2017, mai mica decat cea pe care Guvernul a construit bugetul ...citeste mai departe despre "Ce spune Mugur Isarescu despre proteste si presiunea pe curs: Nu prea e loc de aprecierea leului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Isarescu apreciere leu, #leu curs valutar , #Stiri Finantare