Cei mai bogati 500 de oameni din lume au pierdut miliarde din cauza lui Trump

Joi, 18 Mai 2017, ora 11:23
1321 citiri
Cei mai bogati 500 de oameni din lume au pierdut miliarde din cauza lui Trump
Foto:Facebook/Bill Gates

Cei mai bogati 500 de oameni din lume au pierdut miercuri, la burse, 35 de miliarde de dolari, din cauza controverselor politice legate de presedintele american Donald Trump, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Bill Gates, cel mai bogat om din lume, cu o avere de 86,8 miliarde de dolari, a pierdut 1 miliard de dolari din cauza unui declin de 2,8% al actiunilor Microsoft, cel mai amplu din aproape un an.

Co-fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, care s-a apropiat la mai putin de 4 miliarde de dolari de averea lui Gates, a coborat pe pozitia a treia, dupa ce a pierdut 1,7 miliarde de dolari din cauza scaderii cotatiei actiunilor retailerului online cu 2,2%.

Magnatul spaniol Amancio Ortega a pierdut 355 de milioane de dolari, incheind ziua de miercuri pe pozitia secunda in topul miliardarilor, cu 83,2 miliarde de dolari.

Indicii bursieri au scazut miercuri, la nivel mondial, din cauza turbulentelor politice legate de Casa Alba, in centrul atentiei fiind legaturile presedintelui Donald Trump cu Rusia si concedierea directorului FBI, James Comey.

Actiunile de pe Wall Street au inregistrat cea mai mare scadere dupa luna septembrie, in frunte cu indicele Nasdaq, care a pierdut 2,6%.

Indicele global MSCI a coborat cu 1,2%, cele mai slabe performante fiind ale titlurilor bancare.

Cel mai afectat a fost fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a carui avere a scazut cu 2 miliarde de dolari, in urma declinului actiunilor cu 3,3%.

Zuckerberg este al cincilea cel mai bogat om din lume, cu 62,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg.

Trump, primul miliardar care a ajuns presedintele SUA, are o avere neta de 3 miliarde de dolari si nu figureaza in indicele Bloomberg, in care sunt inclusi 500 de miliardari. Acestia au o avere neta cumulata de 4.900 de miliarde de dolari, care in 2017 a crescut cu 455 de miliarde de dolari.

Cei mai bogati oameni ai planetei se pregatesc foarte serios pentru sfarsitul lumiiTop 10 cei mai bogati presedinti sau sefi de stat din lumeCei mai bogati oameni ai planetei au pierdut peste 82 de miliarde de dolari intr-o singura zi (Video) ...citeste mai departe despre "Cei mai bogati 500 de oameni din lume au pierdut miliarde din cauza lui Trump" pe Ziare.com

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#oameni bogati lume, #pierdere bani bursa, #criza politica Trump , #Stiri Finantare