Ciolos: In doar doi ani, datoria publica a crescut cu 3.000 de lei pentru fiecare roman

Duminica, 31 Martie 2019, ora 23:03
992 citiri
Ciolos: In doar doi ani, datoria publica a crescut cu 3.000 de lei pentru fiecare roman
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos, candidat la europarlamentare din partea aliantei USR-PLUS, a aratat evolutia datoriei publice in ultimii doi ani.

"Datoria publica a crescut, in prezent, la circa 350 de miliarde de lei. Asta inseamna peste 17.000 de lei pentru fiecare roman si aproape 40.000 de lei pentru fiecare roman angajat. In 2016, situatia arata diferit. In doar doi ani, datoria a crescut de la 14.000 de lei la 17.000 de lei pentru fiecare cetatean si de la 34.000 de lei la 40.000 de lei in cazul fiecarui roman activ din punct de vedere profesional.

Generatiile care vin vor plati pentru modul dezastruos in care PSD-ALDE intelege sa guverneze, inclusiv pentru cel mai recent imprumut care va indatora tara pana la 30 de ani", a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Reamintim ca statul a imprumutat miercuri 3 miliarde de euro prin vanzarea de eurobonduri pe 7, 15 si 30 de ani, aceasta fiind cea mai mare suma luata pana acum la o singura iesire pe pietele externe.

Guvernul a luat 1,15 miliarde euro prin titlurile pe 7 ani, 500 de milioane de euro prin vanzarea celor pe 15 ani, plus inca 1,35 miliarde de euro prin cele pe 30 de ani.

Este pentru prima data cand Romania se imprumuta pe 30 de ani in euro.

Fostul premier Victor Ponta a transmis ca la imprumutul de 3 miliarde facut de Guvernul Dancila vom plati 2,2 miliarde euro dobanda, fiind astfel cel mai mare cost din istoria Romaniei.

Citeste mai departe despre "Ciolos: In doar doi ani, datoria publica a crescut cu 3.000 de lei pentru fiecare roman" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Ciolos datorie publica , #Stiri Finantare