CNADNR va relua in ianuarie licitarea primului tronson Nadlac-Arad

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 14:59
4255 citiri
CNADNR va relua in ianuarie licitarea primului tronson Nadlac-Arad

CNADNR va relua in ianuarie licitatia pentru primul tronson al autostrazii Nadlac-Arad, dupa rezilierea contractului cu asocierea condusa de compania Romstrade, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, si estimeaza ca al doilea tronson va fi finalizat la termen, respectiv in aprilie 2013.

"Toate la timpul lor. Speram sa reluam licitatia in ianuarie", a declarat agentiei MEDIAFAX directorul general al CNADNR, Mircea Pop.

El a precizat ca realizarea celui de-al doilea lot, construit de compania germana Alpine Bau, se va incadra in termenul prevazut, respectiv luna aprilie a anului viitor.

Constructia autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea a revenit companiei germane Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

CNADNR a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor.

MEDIAFAX a anuntat in luna iulie ca oficialii Comisiei Europene pregatesc o scrisoare de intrerupere a uneia din platile solicitate de catre CNADNR pentru un contract de constructie a autostrazii Arad-Nadlac in contextul in care au fost identificate "iregularitati si suspiciuni de frauda".

Constructia autostrazii este finantata din fonduri europene (85%) si de la bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#autostrada Nadlac Arad, #licitatie tronson Nadlac Arad, #investitii autostrazi Romania , #Stiri Finantare