Consiliul Concurentei a avizat o schema de ajutor regional pentru IMM

Vineri, 01 Februarie 2008, ora 13:01
1309 citiri
Consiliul Concurentei a avizat o schema de ajutor regional pentru IMM

Consiliul Concurentei (CC) a avizat o schema de ajutor de stat regional pentru investitii ce urmeaza a fi implementata in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" de catre Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).

"In cadrul acestei scheme vor beneficia de sprijin financiar un numar de pana la 2.000 de agenti economici, intreprinderi mici sau mijlocii (cu exceptia microintreprinderilor), care realizeaza investitii initiale constand in crearea de noi amplasamente de productie, extinderea unui amplasament de productie deja existent, diversificarea productiei sau schimbarea fundamentala a procesului de productie", se precizeaza in comunicat.

Acordarea ajutoarelor se va face numai cu respectarea criteriilor de eligibilitate.

"Exceptarea de la obligatia notificarii, aplicabila in cazul ajutoarelor de stat destinate IMM-urilor, protectiei mediului, cercetarii-dezvoltarii, ocuparii fortei de munca si formarii profesionale, in conditiile respectarii prevederilor comunitare in materia ajutorului de stat, reprezinta o modalitate mai rapida de implementare a facilitatilor pe care furnizorii de ajutor de stat intentioneaza sa le acorde potentialilor beneficiari. Procedura, in cazul exceptarii de la obligatia de notificare, impune doar acordarea unui aviz de catre Consiliul Concurentei si transmiterea unei informari catre Comisia Europeana," a declarat presedintele CC Gheorghe Oprescu.

Conform comuniatului de presa, Consiliul Concurentei a mai acordat consultanta Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale pentru elaborarea a altor doua scheme de ajutor de minimis (suma facilitatilor acordate, cumulata pe durata a trei ani consecutivi, se situeaza sub 200.000 euro). Acestea urmeaza a fi implementate in perioada imediat urmatoare.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...