Consiliul Concurentei investigheaza serviciile bancare. Vrea sa afle de ce sunt mai scumpe in Romania decat in alte tari

Luni, 02 Octombrie 2017, ora 18:05
1587 citiri
Consiliul Concurentei investigheaza serviciile bancare. Vrea sa afle de ce sunt mai scumpe in Romania decat in alte tari
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Concurentei a inceput o investigatie in sectorul bancar, vrand sa afle de ce serviciile bancare sunt mai scumpe in Romania decat in alte tari.

"Ne uitam la comisioane - sa vedem de ce e mai scump decat in alte tari (...) Nu credem ca e prea concentrat sistemul bancar. Nu credem ca explicatia costurilor este din concentrare", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului, in cadrul unei conferinte organizate sambata in parteneriat cu Consiliul Patronatelor Bancare, informeaza Profit.ro.

Conform sursei citate, Consiliul Concurentei se va uita la costurile conturilor curente, ale creditelor si cardurilor pentru sectorul retail, ce include populatia, persoanele fizice autorizate si intreprinderile mici si mijlocii.

In plus, va angaja o casa de sondaj pentru a afla perceptia clientilor.

In cazul in care vor fi gasite disfunctionalitati, Consiliul va face recomandari pe partea de legislatie. Nu sunt insa excluse nici anchetele, asa cum s-a intamplat in cazuri anterioare cand au existat suspiciuni ca s-ar fi incalcat legislatia.

Investigatia se va incheia anul viitor.

Pe de alta parte, Bogdan Chiritoiu a anuntat ca in acest an Consiliul Concurentei va finaliza 20 de anchete, informeaza Agerpres.

"In toamna vom finaliza un caz privind o presupusa trucare de licitatii la Transgaz. Nu este un caz foarte nou, dar este un caz pe care l-am lucrat impreuna cu parchetul. Este un caz care merge in paralel cu DIICOT", a declarat Chiritoiu.

Alte anchete vizeaza o presupusa trucare de licitatii privind achizitionarea de echipamente electrice de catre firme din distributia electricitatii, firmele de asigurari sau modalitatea de stabilire a pretului apei, precum si piata pachetelor de servicii multiplay sau modul in care functioneaza piata lemnului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Consiliul Concurentei investigatii servicii bancare , #Stiri Finantare