Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contractele fara licitatie pentru companiile Primariei Bucuresti ar putea depasi echivalentul bugetelor catorva judete

Contractele fara licitatie pentru companiile Primariei Bucuresti ar putea depasi echivalentul bugetelor catorva judete
Valoarea contractelor pe care primarul Bucurestiului le va atribui, fara licitatie, companiilor pe care le-a infiintat in acest an, ar putea depasi bugetele cumulate ale mai multor judete.

Echivalentul cheltuielilor totale a trei judete, precum Vaslui (283 mil. lei), Botosani (220 mil. lei) si Mehedinti (191 mil. lei), ar putea fi inghitit de contractele companiilor Primariei Bucuresti, daca acestea ar fi si numai rezultatul transferului de cheltuieli cu bunurile si serviciile al unei treimi din bugetul Municipiului Bucurestiului. Acestea totalizeaza 1.892 milioane de lei, potrivit bugetului general centralizat propriu al Municipiului Bucuresti.

Ca sa se ajunga la totalul cheltuielilor mentionate ale Bucurestiului, ar mai putea fi adaugate bugetele unor judete ca Timis (677 mil. lei) si Cluj (621 mil. lei).

In plus, este posibil ca unii dintre angajatii primariei sa fie transferati la companiile care le preiau activitatea, odata cu o parte din cheltuielile de personal ale Municipiului Bucuresti, de 979 milioane de lei.

Capitala are mai multi bani in bugetele locale decat veniturile cumulate ale celor mai mari zece capitale de judet. Bugetele cumulate de venituri al Primariei Generale si ale celor sase primarii de sector sunt, in acest an, de 10,5 miliarde de lei, cheltuielile cumulate bugetate depasind 12,2 miliarde de lei.

Primarul general al Bucurestiului va putea incheia direct si fara licitatie, in numele municipalitatii, contracte avand ca obiect executia, prestarea, furnizarea de lucrari, servicii sau produse, cu cele 21 de companii pe care PMB le-a infiintat asta primavara, potrivit unei norme interne adoptate luni de Consiliul General.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, luni, o norma interna a Municipiului Bucuresti privind modalitatea de atribuire a contractelor catre entitatile juridice la care este actionar majoritar.

Citeste mai multe despre Contractele fara licitatie pentru companiile Primariei Bucurestiului ar putea depasi echivalentul bugetelor catorva judete pe cursdeguvernare.ro. ...citeste mai departe despre "Contractele fara licitatie pentru companiile Primariei Bucuresti ar putea depasi echivalentul bugetelor catorva judete" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 313 ori