Curs valutar 22 decembrie: Euro scade inainte de Craciun

Luni, 22 Decembrie 2014, ora 13:23
2276 citiri
Curs valutar 22 decembrie: Euro scade inainte de Craciun

Euro si dolarul s-au depreciat, luni, in contextul in care Craciunul este aproape, iar parlamentarii au votat bugetul pe 2015.

Mai exact, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4,4674 lei/euro, in scadere cu 0,17% fata de sedinta precedenta.

"Leul a inchis vineri la 4,4750/EUR, usor mai apreciat decat nivelul inregistrat in ultimele tranzactii de joi, intr-o noua zi cu un curs aflat intr-o banda restransa. Un numar mic de date aflate pe calendarul zilei sugereaza o sedinta simiara si astazi", au transmis specialistii ING Bank, intr-o nota remisa Ziare.com.

In timp ce Parlamentul a aprobat in weekend legea bugetului pentru 2015, care vizeaza o tinta de deficit de 1,8% din PIB, notam ca vineri a aparut si opinia Consiliului Fiscal care considera ca veniturile par supraevaluate cu aproximativ 2,4 miliarde lei (sau 0,3% din PIB).

"Posibilele consecinte ale unui asemenea derapaj par limitate, mai ales in conditiile in care guvernul a avut probleme serioase anul acesta in a pune in aplicare programul de cheltuieli, dar poate situatia ofera un indiciu privind reducerea cotei TVA (aplicata unor produse sau cota standard) promisa pentru 2015, care s-ar realiza daca veniturile ar fi mai mari decat cele estimate", au atras atentia cei de la ING Bank.

Si dolarul s-a depreciat, luni, pana la un curs de 3,6433 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a scazut de la 3,7175 lei/unitate la 3,7120 lei/unitate.

Aurul s-a ieftinit de la 140,3926 lei/gram la 140,0506 lei/gram.

INSTRUMENTE UTILE

Curs BNR complet

Convertor valutar

Comparator evolutii valute

Curs valutar banci

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Peste 80% dintre analiștii Asociației CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, în timp ce restul preconizează o stagnare. În privinţa riscurilor pe un orizont...
#curs euro leu, #curs bnr euro, #curs bnr, #curs dolar bnr, #curs leu dolar, #curs franc, #pret aur , #Stiri Finantare