Curs valutar 22 aprilie: Dupa o miscare stranie, leul isi revine - crestere pe toata linia

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 13:26
1393 citiri
Curs valutar 22 aprilie: Dupa o miscare stranie, leul isi revine - crestere pe toata linia

Leul s-a apreciat, miercuri, fata de valutele principale, dupa ce in ultima sedinta a evoluat in contradictie cu celelalte monede regionale.

Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4,4290 lei/euro, ceea ce inseamna un avans de aproape 0,50% pentru moneda locala.

Leul a castigat 1,44% fata de dolar, miercuri, care a fost cotat la 4,1057 lei/unitate. La randul sau, a luat avant si comparativ cu francul elvetian, care a evoluat de la 4,3384 lei/unitate la 4,3161 lei/unitate.

Aurul s-a ieftinit, miercuri, de la 160,3053 lei/gram la 158,5490 lei/gram.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

"Intr-o noua miscare stranie, leul s-a depreciat ieri si a atins 4,45/EUR la pranz, dar a incheiat sedinta cu o depreciere de aproximativ 0,2%, aproape de 4,44/EUR. Este a doua sedinta consecutiva cu o evolutie divergenta fata de cea a monedelor regionale. Presiunile de depreciere ar putea fi legate, cel putin partial, de miscarile negative din zona obligatiunilor si de ingrijorarile privind Grecia, pe masura ce ne apropiem de o intalnire a ministrilor de Finante din zona euro din aceasta saptamana.

Pe de alta parte, volumele de tranzactionare peste perioada recenta (de 2 ori mai mari decat media zilnica din T1 2015) sugereaza o depreciere generata de ordine comerciale, ceea ce ar explica intr-o mare masura evolutia mai stranie. Cu un calendar linistit astazi, credem ca leul s-ar putea alinia miscarilor recente ale monedelor regionale si s-ar putea intari, presupunand ca fluxul de cumparare s-a epuizat. Leul a inceput sedinta de astazi la 4,4335/EUR", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#curs euro leu, #curs dolar leu, #curs euro bnr, #curs bnr, #curs dolar bnr, #curs franc elvetian, #pret aur , #Stiri Finantare